Van Büyükşehir Belediyespor Petrol buldu 1-0

Van Büyükşehir Belediyespor Petrol buldu 1-0
Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor evinde konuk ettiği Batman Petrol’u Baran Basut’un ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etmeyi başardı.
 Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor evinde konuk ettiği Batman Petrol’u Baran Basut’un ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Son haftalarda kaybettiği puanlarla büyük üzüntü yaşayan Van Büyükşehir Belediyespor, Batman Petrolspor galibiyetiyle moral buldu. Van Büyükşehir Belediyespor aldığı bu galibiyetle puanını 28'e çıkarmayı başardı.

Batman Petrolspor maçına büyük umutlarla çıkan Van Büyükşehir Belediyespor çok önemli pozisyonlar yakaladı. Van Büyükşehir Belediyespor'da Kadir Demir ve Engin Memişler'in topları direkten döndü. Van Büyükşehir aldığı bu galibiyetle 28 puanla 12'nci sıraya yükseldi.

Maçı aynı zamanda 30'a yakın Batman Petrolspor taraftarı da izledi. Karakobralar Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger, Batman Petrolspor tribünlerine giderek taraftarları çiçeklerle karşıladı.

Van Büyükşehir Belediyespor Zeki Yılmaz teknik sorumluluğunda sahaya; Serkan Tunar, Rıdvan Okuş, Kadir Demir, Salih Tunar, Medeni Bingöl, Abdullah Temircan, Halil İbrahim Yazğılı, Mazlum Öndil, Ali Kurt, Baran Basut ve Engin Memişler onbiri ile çıktı.

Batman Petrolspor ise Cengiz Seçsev teknik sorumluluğunda sahaya; Süleyman Kasap, Celal Geyik, Onur Şirin, Müslüm Talşik, Ramazan Eraslan, Habib Uzun, Veysel Kılıç, Cenk Cengiz, Samet Taş, Muhammed Kalkan ve Tolga Yıldız onbiri ile çıktı.

Levent Aktan, Faik Polat, Hüseyin Kıvanç Durmaz ve Emre Bulut hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 12.30'da Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk yarı Batman Petrolspor'un vuruş ile başladı.

10. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor köşe vuruşu kazandı. Mazlum Öndil topu arka direğe kesti. Arka direkte topla buluşan Kadir Demir'in vuruşunda top direkten dışarı çıktı.

18. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gole çok yaklaştı. Cezaalanı dışında topla buluşan Baran Basut sert ve düzgün vurdu. Kaleci Süleyman topu direğin dibinde son anda kornere çeldi. Kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.

19. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gole bir kez daha yaklaştı. Cezaalanı içinde Engin Memiş'in kafa vuruşunda top direkten döndü. Daha sonra savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

27. dakikada Batman Petrolspor sağ kanattan atak geliştirdi. Tolga topu ceazalanı içine kadar sürükledi. Daha sonra Van Büyükşehir Belediyespor'da Kadir Demir tehlikeli atağı kesmeyi başardı.

35. dakikada Batman Petrolspor'da Cenk Cengiz sarı kart gördü.

İlkyarıda başka önemli pozisyon olmayınca iki takımda soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gitti.

İkinci yarıya Van Büyükşehir Belediyespor başladı.

46. dakikada Batman Petrolspor iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Samet Taş ve Veysel Kılıç oyundan çıkarken, Aykut Karaman ve Mehmet Yılmaz oyuna dahil oldu.

52. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçmeyi başardı. Gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Engin Memişler'in derin pasında topla buluşan Baran Basut, topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

61. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Kadir Demir'in ters vuruşunda top kaleye doğru yöneldi. Kaleci Serkan topu son anda kornere çelmeyi başardı. Batman Petrolspor'un kullandığı köşe vuruşunda sonuç çıkmadı.

63. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Mazlum Öndil yerini Cuma Ali Üzüm'e bıraktı.

67. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Engin Memişler sarı kart gördü.

68. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Salih Tunar uygun pozisyonu cömertçe harcadı.

72. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kurt yerini Orhan Pala'ya bıraktı.

78. dakikada Batman Petrolspor'da Muhammed yerini Ramazan'a bıraktı.

81. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Baran Basut yerini Bilal İsak'a bıraktı.

86. dakikada Batman Petrolspor'da Mehmet Yılmaz'ın vuruşunda top az farkla auta çıktı.

89. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Salih Tunar sarı kart gördü.

90. dakikada Batman Petrolspor'da Habib Uzun'un şutu az farkla auta çıktı.

Maçta başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor, Batman Petrolspor'u     1-0 mağlup etmeyi başardı.

Van Büyükşehir Belediyespor önümüzdeki hafta Bergama Belediyespor'a konuk olacak.

Rıdvan Can