VAN BŞB'NİN ŞUBAT TOPLANTISINA 2 OLAY DAMGASINI VURDU- VAN HABER

VAN BŞB'NİN ŞUBAT TOPLANTISINA 2 OLAY DAMGASINI VURDU- VAN HABER
Kobanê zaferinin selamlandığı meclis toplantısında Muradiye Belediyesi Eş Başkanı Safure Güneş'e yapılan polis saldırısı da şiddetle kınandı.

Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı başladı

Van Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda(VAN-TSO) başladı. Kobanê zaferinin selamlandığı meclis toplantısında Muradiye Belediyesi Eş Başkanı Safure Güneş'e yapılan polis saldırısı da şiddetle kınandı.

Van Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ilkini gerçekleştirdi. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda(VAN-TSO) yapılan toplantıya DBP ve AKP meclis üyeleri hazır bulundu. Yapılan yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmeye başlanmasından önce meclis başkan vekili Cahit Bozbay Kobanê’nin DAİŞ çetelerinin elinden kurtarılması ve Muradiye Belediyesi Eş Başkanı Safure Güneş’in polisler tarafından darp edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozbay: Kobanê zaferini kutluyoruz

Bozbay, Ocak ayı meclis toplantısından bu yana birçok gelişme yaşandığını, Kobenê’ de bir savaş ortamının var olduğunu DAİŞ çetelerinin saldırısının devam ettiğini ancak YPG ve YPJ güçlerinin büyük bir direnişle bu çeteleri Kobanê’den çıkarttığını söyledi. Kobanê’nin artık özgür olduğunu,150’nin üzerinde köyün de DAİŞ çetelerinden temizlendiğini belirten Bozbay, Büyükşehir ve ilçe eş başkanlarının Kobenê sınırına gidip oradakilere Van’dan selam götüreceklerini söyledi. Bozbay, “Van halkıyla beraber bizde meclisten eş başkanlarımızın da bulunduğu sınıra tüm özgürlük savaşçılarına selam gönderiyoruz ve direnişlerini selamlıyoruz. Kalan köylerin de özgürlük haberini biran önce almayı umut ediyoruz.”dedi.

Bozbay: Kürt kadını ve Kürt halkını bu saldırılar yıldırmayacaktır

Bozbay, konuşmasına Muradiye Belediyesi Eş Başkanı Safure Güneş’e yapılan saldırıyla devam etti. Eş Başkanın darp edilme görüntülerinin kamuoyuyla paylaşıldığını, bunun tüm basın organlarında yer aldığını ifade eden Bozbay, yapılan darp girişimininin bilerek, isteyerek ve dileyerek yapıldığını söyledi. Yapılan saldırının yeni bir şey olmadığını belirten Bozbay, "Kürt özgürlük hareketi başladığı günden bu yana bu tür saldırılar devam ediyor. Fakat bu saldırıların sonuçlarında herkes gördü ki Kürt özgürlük hareketinin yürütücüleri tarih boyunuzca boyun eğmedi, eğmeyecek. Kadın eş başkanımıza yapılan bu saldırı partimize, seçilmiş arkadaşlarımıza Muradiye ve Van halkına, Kürt halkına yapılmış bir saldırıdır. Meclis divanı adına şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bir an önce sorumlulara yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.

Bu saldırıda bir kadın hedeflenmiştir, hedeflenmesi de bir mesajdır. Burada eş başkanlık sistemimize ve seçilen kadın arkadaşlarımıza dönük bir mesaj vardır. Bu mesaja karşı biz de toplumsal açıklamamızı yaptık. Bizim de mesajımız nettir. Hiçbir şekilde bu faşist anlayışa boyun eğmeyeceğiz. Buna karşın direnmeye sonuna kadar devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bakır: Kadına yapılan şiddeti nefretle kınıyoruz

Bozbay’dan sonra konuşan DBP’li meclis üyesi Necla Bakır, grup olarak Kobanê direnişini saygıyla selamladıklarını belirterek, Kobanê direnişinde en büyük direnişi Kürt kadınının gösterdiğini, Kürt kadınının da direniş mücadelesini saygıyla selamladıklarını ifade etti. Muradiye Belediyesi eş başkanına yapılan saldırıyı da kınayan Bakır, “Safure Güneş’e yapılan şiddetin asla Kürt kadın mücadelesini engellemeyecektir. Kadına yapılmış şiddeti devletin ne kadar çok desteklediği ve arkasında da durduğuna bir ispattır. Biz buradan tekrar arkadaşımıza yapılan şiddeti nefretle kınıyoruz” dedi.