Sömer'in taziye evinin açıldığı caminin imamı açığa alındı - Son Dakika Van Haberleri

Sömer'in taziye evinin açıldığı caminin imamı açığa alındı - Son Dakika Van Haberleri
Türkiye'nin konuştuğu Ankara bombacısına taziye evi açılmasının ardından gözaltına alınan İmamın açığa alındığı öğrenildi. İmam ifadesinde camiye geldiğinde taziye evinin dolu olduğunu ve sıradan bir vatandaşın taziyesi olduğunu zannettiğini söyledi.

HABERVAN.COM - Türkiye'nin konuştuğu Ankara bombacısına taziye evi açılmasının ardından gözaltına alınan İmamın açığa alındığı öğrenildi. İmam ifadesinde camiye geldiğinde taziye evinin dolu olduğunu ve sıradan bir vatandaşın taziyesi olduğunu zannettiğini söyledi.

İMAM AÇIĞA ALINDI

Van Edremit İlçe Müftülüğüne bağlı hizmet veren Esentepe Camii’nin imamış, camide taziye yapılmasına müsaade ettiği gerekçesiyle açığa alındı.

Gözaltında bulunan İmam, emniyetteki ilk ifadesinde, “Cumartesi günü öğle namazını kıldırmak için camiye gittim. İçeride sıradan bir vatandaşın taziyesi olduğunu zannettim. Taziye yapanlara ben müsaade etmedim, kapıyı ben açmadım” yönünde bilgiler verdiği öğrenildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Sömer’in Van’da ilk açılan taziye evine baskın yapan polis aralarında Sömer’in ağabeyi Nuri Sömer ve ikinci bir taziye adresi olarak kullanılan Esentepe Camii imamı Keleş’in de aralarında bulunduğu 20’yi aşkın kişi gözaltına alınmıştı. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre gözaltı sayısı artacak ve taziye skandalının bütün sorumluları yargıya teslim edilecek.

Sömer’in hem baba evindeki hem de camiideki taziye programını MEYA-DER Van Şubesi ile siyasi uzantıları Demokratik Bölgeler partisi (DBP) ve HDP’nin koordineli olarak düzenlendiği öğrenildi. Taziyeye HDP Van Milletvekili Tuba Hezer ile DBP, HDP ve MEYA-DER yöneticileri de katılmıştı.