Özalp Belediyesi'nden Bir İlk!

Özalp Belediyesi'nden Bir İlk!
Van’ın Özalp Belediye Başkanlığı, ilçede bir ilke imza atarak uzakta bulunan mahallelerde yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için satın alınan 2 adet şehir içi yolcu otobüsünü hizmete sundu.
 Özalp Belediyesi tarafından 2015 yılında satın alınan 2 adet 22 oturan 25 ayakta kapasiteli yolcu otobüsü ile İstasyon Mahallesi, Altınboğa Yolu ve İmam Hatip Lisesi güzergâhlarında yolcu taşıma hizmeti verecek olan ulaşım hizmetinin Özalp ilçesinde ilk defa verilecek olması halk tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Öğrenci bileti tarifesi 50 kuruş, normal yolcu tarifesi 75 kuruş olarak belirlenirken; ulaşım hizmetleri bir hafta boyunca ücretsiz verileceği belirtildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Özalp Belediyesi yetkilileri, otobüslerin bahar aylarından beri alındığını ancak; ulaşım hizmetlerinin Özalp ilçesinde ilk defa verilecek olması ve yasal prosedürlerin yerine getirilmesi gibi problemlerden dolayı yolcu taşımacılığına geç başlandığını söylediler.

 
Özellikle okulların açılması ile birlikte merkeze uzak olan okullara öğrencilerin gidiş gelişlerinin kolaylaşacağını ifade eden yetkililer, kış aylarında ulaşım sorununun kısmen azalacağını ihtiyaç olması durumunda ilave araç temini yapılarak ulaşım problemlerinin tamamen çözüleceğini söylediler.