Okul Kalifiye Eleman Yetiştiriyor

Okul Kalifiye Eleman Yetiştiriyor
Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri, öğrencilerin beceri eğitimi öncesi, kamu kurum amirleri, turizm sektörü temsilcileri ve konaklama hizmeti gören işletme yetkilileri ile istişare toplantısı gerçekleşirdi.
Okulda gerçekleştirilen istişare toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, TÜRSAB, TES-İŞ Van Şubesi yetkilileri, turizm acenteleri, konaklama ve yiyecek içecek yetkilileri ve birçok işletme temsilcisi katıldı. İstişare toplantısı öncesi okulun mutfak dalı öğrencilerinin hazırladığı ve servis dalı öğrencilerinin sunumunu yaptığı yemek organizasyonu büyük beğeni kazandı.


Staj ve istihdam konularının görüşüldüğü toplantıda kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, beceri eğitim süresince özellikle turizm sektöründe hizmet veren işletmelerin, okul öğrencilerini destekleyerek, meslekte ilerlemelerin yardımcı olmalarının önemine değinerek, turizm sektörüne eğitimli personel kazandırılması için bu çalışmanın önem taşıdığını vurguladı. Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdüresi Neşe Evliyaoğlu ise, okul ile ilgili kısa bir tanıtım yaparak öğrencilerin sektörde iyi bir yere gelmelerinin okul- işletme işbirliği ile mümkün olacağını belirterek, programa katılan bütün misafirlere teşekkür etti.


Fikir alışverişinin yapıldığı, taleplerin alındığı program, yenilen yemekle son buldu.