Öğretim Görevlisinden örnek davranış

Öğretim Görevlisinden örnek davranış
YYÜ'de öğretim üyesi yolda aracı ile çarptığı kuşu tedavi etmek için hayvan hastaneye götürdü ayrıntılar haberin detayında
 Van Yüzücü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğretim üyesi, yolda aracı ile çarpıp yaraladığı kuşun tedavisini yaptırmak üzere üniversitedeki hayvan hastanesine getirdi.

YYÜ’de
öğretim üyeliği yapan şahıs, özel aracı ile Erzurum’a giderken bir kuşa çarptı. Kuşun yerden kalkamadığını görünce aracını durdurup yanına alarak Erzurum’a gitti. Burada işlerini tamamlayana kadar baktığı kuşu, daha sonra Van’a döndüğünde tedavisinin devamı için üniversite hayvan hastanesine götürdü. YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürlüğü’ne her çeşit yabani kuşun getirildiğini söyledi. Aslan, "Zaman zaman yolda yabani kuşlara çarpan vatandaşlarımız artık çarptığı kuşları bize getirmekte. Son olarak Erzurum’a giden bir öğretim üyemiz çarptığı bu boynuzlu Toygar kuşunu, 2 gün evinde besledikten sonra bize getirdiği. Kuşun kanadında sıkıntı var. Röntgenini çekip sorunun tam ne olduğunu tespit ettikten sonra tedavisini yapıp doğaya bırakacağız” dedi.