Mimarlar Odası'nda Van TSO'ya Ziyaret

Mimarlar Odası'nda Van TSO'ya Ziyaret
Van Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Van TSO’yu ziyaret etti.
Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman tarafından ağırlanan Van Mimarlar Odası Başkanı Barış Kartal ve yönetim kurulu üyeleri, karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, mimarların kent kültürünün oluşmasında çok önemli bir misyonlarının olduğunu belirterek, “Mimarlar aslında edebiyatçı, ressam, tarihçi, coğrafyacıdır. Yani tüm bu özel sanatları barındıran özel insanlardır. Dolayısı ile kent kimliklerinin oluşumunda mimarların çok önemli rolleri vardır” ifadesini kullandı.


Takva
, Van’ın kent merkezinde yeni yaşam alanlarının oluşturulması gerektiğini ifade ederek, “Göreve geldiğimizden itibaren kentin her alanda değişim dönüşüme ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. Katıldığımız ve görev aldığımız platformlarda Van’da açık hava kümelenmelerine ihtiyaç olduğunu dile getiriyoruz. İskele Caddesi’nin çift taraflı trafiğe açılması ve aynı zamanda bir turizm caddesi olması için çalışmalarımızı başta yerel idareler ve diğer ilgili kurumlarla paylaştık. Maraş Caddesi’nin de markalar caddesi olmasını istiyoruz. Ancak böylesi çalışmalarla kentte yeni yaşam alanları oluşturabiliriz. Aksi takdirde kenttin tüm merkezi bir cadde etrafından şekillenmekte, bu da içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. İşte tamda bu noktada Mimarlar Odası ve mimarlar yeni açılımlar yapmalıdır” dedi.


Van Mimarlar Odası Başkanı Barış Kartal ise, bu kentin mimari ve temel yapılanma sorunlarına katkı sunmak istediklerini belirterek, “Belki bu anlamda en büyük partnerimiz Van Ticaret ve Sanayi Odası olacaktır. Bu nedenle sizlerden aldığımız bu değerli bilgileri elbette değerlendireceğiz. Hepimizin ortak çabası daha iyi bir Van olması içindir” diye konuştu.