MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ - VAN HABERLERİ

MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ - VAN HABERLERİ
Van’da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir programlar düzenlendi.
VAN’DA İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI

Van'da, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi tarafından "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" çerçevesinde bir program düzenlendi.

Van Valiliği Sanat Çadırı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Mehmet Akif Ersoy’un inancıyla, duygularıyla bütün bir vatan toprağını kurtarmanın azmini ve iradesini insanlara aşılamayla ömrünü geçiren bir aydın, bir vatansever olduğunu belirtti. Akif’in istiklal mücadelesi süresince şiirleriyle, gazete ve makaleleriyle insanları, orduyu ve askerleri bu mücadeleye hazırladığını vurgulayan Taşyapan, “Bu mücadeleyi de onurla devam ettirirken Ankara’daki mücadeleye katılarak bu sıfatıyla da Büyük Millet Meclisi’nde bulunmuştur. O’nun şiirlerinde vatanı, imanı ve İslam’ı görürüz. Ortak bir unsur olarak herkese Müslümanlığımızı, İslamımızı ve bunun en temel değer olarak nasıl sağlanılacağını ve bunun üzerinde nasıl yükseleceğimizi anlatır” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı millete armağan ederek çok asil bir davranışta bulunduğuna dikkat çeken Taşyapan, “Bugün işte böyle bir insanı anıyor, işte böyle bir insanın yazdığı İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin yıldönümünü kutluyoruz. Ne mutlu bizlere, bu bağışın gölgesinde 94 yıldır istiklalimizi, devletimizi, milletimizi bir arada tutuyoruz. Onun dua ettiği gibi, Rabbim bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırtmasın” şeklinde konuştu.

Programda şiirler okundu, oratoryo gösterisi sunuldu. Daha önce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam eden program, resim sergisinin gezilmesi ile son buldu. Programa Van Valisi İbrahim Taşyapan, kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

VAN MERKEZ'DE İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ


İmam Hatip Lisesi tarafından Muradiye Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Muradiye İmam Hatip Lisesi Müdürü Şaban Polat’ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasının ardından şiirler okundu, oratoryo gösterisi yapıldı.

Program sonunda şiir, resim ve kompozisyon ile İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Programa Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı İsmail Atmaca, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Yamaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Taş, İlçe Müftüsü Selim Duman, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÇATAK'TA İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ

Van’ın Çatak ilçesinde, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü nedeniyle bir program düzenlendi. Atatürk Ortaokulu’nun konferans salonunda yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, İlçe Garnizon Komutanı Feyyaz Aydoğdu, İlçe Emniyet Amiri Niyazi İnanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, şube müdürü Burhan Şahin, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak şiirler okundu. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu sinevizyon gösterisinin ardından program sona erdi.

ÖZALP'TA İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ

Van’ın Özalp ilçesinde, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

Özalp Hak Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Özalp Anadolu Lisesi Müdürü Asım Alan’ın günün anlam ve önemimi belirten konuşmanın artından Özalp İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Şiir ve kompozisyon ile İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

ERÇİŞ'TE İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ


Van’ın Erciş ilçesinde İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir programı düzenlendi.
Erciş YBO’nun çok amaçlı salonunda gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ataberk, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. İsmail Yüce, kamu kurum ve daire amirleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erciş YBO Müdürü Sadık İşler yaptı. Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy konulu belgesel gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından Erciş YBO öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan şiir, oratoryo, koro sunumları gerçekleştirildi. Tören; ilk, orta ve lise düzeyinde düzenlenen ‘İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.