KIZILTAŞ’TAN ‘ALIŞVERİŞ GÜNLERİ' AÇIKLAMASI - VAN HABERLERİ

KIZILTAŞ’TAN ‘ALIŞVERİŞ GÜNLERİ' AÇIKLAMASI - VAN HABERLERİ
AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Eyüp Kızıltaş, Van Shopping Fest adı altında yapılan alışveriş günleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Özellikle depremden bu yana bir ekonomik kriz içinde olan Van’ın eski günlerine kavuşmak için her fırsatı değerlendirmeye başladığını ifade eden Kızıltaş, bu ileriki günler için bir fırsat başlangıcı olabileceğini kaydetti. Alışveriş günleriyle Van esnafının rahat bir nefes alacağını belirten AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Eyüp Kızıltaş, “Uzun bir süredir Van’da bir ekonomik durgunluk var. Van’ın ekonomisini canlandırmak, Van’ı ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak, özellikle bu aralar çoğunluğunu İranlı turistlerin oluşturduğu anı fırsat bilerek Van’a gelen turist sayısını artırmak adına bir adım olmalı. Gelen insanların kalma sürelerini uzatabilmek, piyasaya katkılarını artırmak amaç edinmelidir. Tabi bu festivalin amacı sadece alışveriş değil diğer taraftan baktığımızda insanlar arasındaki birlik beraberlik duygusunu artırmak, birlikte iş yapabilme fırsatı oluşturmak, bu kenti yönetenlerin aynı projede Van için aynı düşünmesini sağlamaktır. Uzun süredir bir tabloda görülmeyen, aynı karede resmedilemeyen Van’ın üst düzey aktörlerinin bir arada ve aynı karede görülmeleri, Van’ın ilerideki hedefleri için aslında bir milat olmalı.

Van Shopping Fest Alışveriş Günleri, Van’ın mülki ve idari amirleri ile bürokratlarını vatandaşlarla aynı ortama getirebilmek, farkındalıkları ortadan kaldırmak ve bir güven ortamı içerisinde birlik ve beraberlik mesajını vermek adına önemli bir adımdır. Barış süreci ile birlikte bölgemizde ve Van’ımız da oluşan sıcak havanın ilin kalkınması adına sırasıyla ekonomisine, ticaretine, turizmine ve geleceğine yapacağı katkının boyutlarını göstermesi bakımındaki önemini göstermiştir. Yıllardır büyük sıkıntılar çeken bölgemizin, çözüm süreci ile aydınlığa ulaşmasına ramak kalmıştır. Bu seçimler Van’ımızın kalkınması adına bir fırsattır ve Van halkının bunu iyi değerlendirmesi lazım”
diye konuştu