KIZILTAŞ; STK’LAR, TOPLUMSAL TEPKİNİN DİNAMİĞİ VE DEMOKRASİNİN EMNİYET KİLİDİR

KIZILTAŞ; STK’LAR, TOPLUMSAL TEPKİNİN DİNAMİĞİ VE DEMOKRASİNİN EMNİYET KİLİDİR
AK Parti Van milletvekili aday adayı Eyüp Kızıltaş, “STK’lar, toplumsal tepkinin dinamiği ve demokrasinin emniyet kilidir” dedi.
Basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Van milletvekili aday adayı Eyüp Kızıltaş, gelen bir soru üzerine STK’ların toplumda ne kadar etkin olduğunu açıkladı. Kızıltaş, “Bu gün yaşadığımız toplumlarda en etkili ve en aktif kurumlar STK’lardır. Birlikte hareket edildiği takdirde köklü değişimler yaşanmaktadır. Bu değişim ve gelişim insanlığı nereye götürürse götürsün,insanları manevi ve ortak değerler,çıkarlar ve amaçlar etrafında topluyor. İşte bu noktada STK’lara duyulan ihtiyaç ve üstlendikleri konumun önemi anlaşılmakta ve onlara duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır” dedi.

Son zamanlarda bölgemizde yaşanan çözüm süreciyle birlikte insanlığın özlediği tablo ortaya çıktığını ifade eden Kızlıtaş,”İleri toplumlara batığımızda en güzel birliği STK’lar göstermiştir. Tabi yeri geldiğinde STK’ların zarar verdiği toplumlarda var. Bu iki olguya da sayısız örnekler gösterebiliriz. Ama bir gerçek var ki bir kentin kaderini yeri geldiğinde STK’lar çok net değiştirebilir. Özellikler çevre, kadın, eğitim, sağlık ve insan hakları gibi konulardaSTK’lar önem kazanmış hatta STK’larbu konuda daha aktif rolü oynamıştır” şeklinde konuştu.

“YAŞANILAN BİR YERDE STK’LAR NE KADAR GÜÇLÜYSE O YERDE O KADAR GÜÇLÜ OLUR”

Özellikler bu genel seçimler öncesi STK’ların bilgisine başvurmaları, onların ağırlığını gösterdiğini ifade eden Kızıltaş, “STK’lar, toplumsal tepkinin dinamiği ve demokrasinin emniyet kilidi gibidir. Yaşanılan bir yerde STK’lar ne kadar güçlüyse o yerde o kadar güçlü olur. STK’lar da siyasal partiler gibi toplumda yeri olan ve demokratik hayatın vazgeçilmez parçası olmuşlardır.Bu kuruluşlar olmayınca toplumun sorunlarını siyasal sisteme iletmesi ve onu harekete geçirmesi mümkün değildir. STK’lara bu kadar önem verilmesinin nedeni değişim halinde olan bir toplumda,vatandaşlarını sadakatle savunan tek sektör olmasıdır.

Şimdi tüm bu konuları bir araya getirdiğimizde STK’lar bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi lazım. Van’ın geleceğini düşünen her birey gibi tüm kuruluşlarda Van için fırsat zamanı değip halkımızın ileriki zamanlarda yaşam refah düzeyi için çok net bir karar vermeleri gerek. ”Van halkı aydınlık bir gelecek istiyorsa kendini ve çevresini iyi sorgulaması lazım. Bu gün her alanda yaşadığımız sıkıntılar, özellikler son yıllarda kapımıza dayanan ekonomik kriz bunu bir göstergesi olmalı. Türkiye’nin güçlü olması Van’ın güçlü olması demek. Şimdi tam birlik ve beraberlik zamanı Van’ın aydınlık geleceği için “sen katkıda bulun” sloganımız olsun” şeklinde konuştu.