KAYATÜRK; VAN, TÜRKİYE’DE İLK 10'A GİRECEK - VAN HABERLERİ

KAYATÜRK; VAN, TÜRKİYE’DE İLK 10'A GİRECEK - VAN HABERLERİ
VAN HABER - AK Parti Van Mi,lletvekili Burhan Kayatürk, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi AK Parti’nin Van’da ciddi anlamda yatırımlar yaptığını, huzur ortamının sağlanması ile bu yatırımların daha da artacağını ifade etti.
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, birçok medeniyete başkentlik yapmış Van’ın hem bölge hem de Türkiye’nin geleceği açısından önemine vurgu yaptı. Kayatürk, tarihi, doğası, coğrafi konumu itibari ile çok zengin bir kültüre sahip olan Van’ın, AK Parti için farklı bir önem taşıdığını söyledi. 2002 yılından bu yana Van’ın AK Parti ile farklı bir ivme kazandığını, her anlamda çehresinin değiştiğini belirten Kayatürk, “Van tarih ve kültürel anlamda zengin bir yer. Birçok medeniyete başkentlik etmiş bir serhat şehridir. Urartuluların, Selçukluların ve daha bir çok medeniyetin kalıntıları günümüze kadar devam etmiş. Bünyesinde barındırdığı tarihi kalıntılar, kiliseler, su kanalları, mezarlıklar, kaleler gibi çok sayıda eser bulunmaktadır. Türkiye toprakları üzerinde bulunan en eski başkentlerden birisidir. Van aynı zaman da konum itibari ile Ortadoğu ve Orta Asya’nın birleştiği bir yerdir. Rakım yüksekliği ile denizin olması Van’ı daha faklı cazip hale getiriyor. Van, güneşin şehri olarak bilinir. Bütün bunların ışığında AK Parti olarak Van’ı dünyaya açılan bir müze olması için büyük çaba sarfettik. Birçok restorasyon, onarım AK Parti döneminde yapıldı. Adeta tarihi yeniden canlandırdık. Van medeniyetin başladığı yerdir” dedi.

"VAN'A YATIRIMLAR AK PARTİ İLE GELDİ"

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi AK Parti’nin Van’da ciddi anlamda yatırımlar yaptığını belirten Kayatürk, huzur ortamının sağlanması ile bu yatırımların daha da artacağını ifade etti. Önümüzdeki dönemde Van’da çok farklı yatırımların olacağını kaydeden Kayatürk, “Bir güneş şehri olan Van’a Organize Sanayi Bölgesi’nde 300 milyon dolarlık enerji projesi hayata geçiyor. Burası adeta enerji tarlası olacak. Yine Van için üç önemli projeyi hayata geçirdik. Bunlardan biri fuar ve kongre merkezi, biri müze ve üçüncü en önemli proje ise tekstil kent projesidir. Bu projeler adeta Van’ın can simidi olma özelliğini taşıyor. Fuar ve kongre merkezi hayata geçti. Yine çok geniş çaplı ve farklı bir yapı ile yapılan yeni müze de sona yaklaşıldı. Binlerce insanın istihdam edileceği tekstil kent projesi artık hayata geçiyor. Türkiye tarihinde ilk kez bu kadar duble yol yapıldı. Bölgeye has teşvikler ile birçok yatırım yine burada hayata geçti. Yeni süreçte ise çok farklı yatırımlar Van’ı bekliyor” şeklinde konuştu.

"VAN GÖLÜ'NÜ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

Van’ın en önemli geçim kaynaklarından biri olan turizmin canlanması, istenilen seviyeye gelmesi için bu alanda önemli çalışmaların yapılması gerektiğini belirten AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, özellikle Van Gölü’nün bu manada iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Van Gölü’nün etrafının tamamen boş olduğunu belirten Kayatürk, “Van Gölü ve Erçek Gölü’nün etrafı da istenilen düzeyde kullanılamaz durumda. Ailelerin rahat edebileceği mesire alanları çok az durumda. Sahil kenarlarını turizme kazandıracağız. Yine inanç turizmi açısından son derece zengin bir coğrafya. Birçok sayıda kilise bulunmakta. Demir madeni, bor madeni zenginlikleri ile dolu. Üretime yönelik çalışmalar yapılmalı. Sağlık turizmi açısından önemli gelişmeler oldu. Yapılan beş yıldız konforunda ki hastaneler Van’ı çok cazip kıldı. Van bir anlamda bölgenin bütün yükünü taşıyor. Çözüm süreci ile birlikte hayvancılık ta arttı. Eminim ki siyasi problemlerde çözüldüğünde büyüme daha fazla olacaktır. Van sadece bu bölgeyi değil tüm Türkiye’yi zenginleştirecek potansiyele sahiptir” dedi.

“VAN, TÜRKİYE’DE İLK 10'A GİRECEK”

Birkaç yılda nüfus patlaması yaşanan Van’da her anlamda hızlı bir gelişmenin boy gösterdiğini belirten Kayatürk, “Biz istesek de, istemesek de Van, 5-­10 yıl içerisinde Türkiye’nin gelişmiş ilk 10 kenti arasına girecek. Van’a her bölgeden göç söz konusu. Malatya, Erzurum gibi iller küçülmeye başladı. Ama Van her geçen gün büyüyor. Van’ın kalkınmasına engel olanlar var. Bunlarda çözülecek. Van’ın 2023 vizyonu var. Ekonomik anlamda da istediğimiz ivmeyi yakalarsak, istediğimiz amaca ulaşmış oluruz” dedi.

“VAN'A YENİ BİR HAVAALANI”

Nüfus anlamında hızla büyüyen Van’a mevcut havaalanının yeterli gelmediğini sözlerine ekleyen Kayatürk, “Van ­Erciş arasında yeni bir havaalanı talebimiz var. Bunun için devletin cebinden tek kuruş çıkmayacak. Bunu da mevcut havaalanın yerini değerlendirerek yaptırmayı amaçlıyoruz. Bu yönde bir takım çalışmalarımız oldu, fakat bazı engellere takıldı. Şuan ertelenen bir proje ama er yada geç hayata geçecek. Bu tamamen uluslar arası bir havaalanı niteliği taşıyacak. Böylelikle gelişmekte olan Van’ın hava trafiği sıkıntısı da çözülmüş olacak. Yeter ki, Van’da birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Çözüm süreci bu anlamda çok önemlidir. Bu sürecin başarıya ulaşabilmesi için hepimizin elini taşın altına koyması gerekir” şeklinde konuştu.