İskele'de şok olay - Van Son Dakika Haberleri

İskele'de şok olay - Van Son Dakika Haberleri
İskele'de bugün şok bir olay yaşandı. İki kız kardeşe cinsel organını gösteren bir adam gözaltına alındı.Hakim önüne çıkarılan adamın aynı suçu 6 ay önce işlediği ortaya çıktı. Bakın o adamla ilgili ne karar verildi.

Alınan bilgilere göre, olay, Tuşba ilçesine bağlı İskele Mahallesi’nde meydana geldi. Geçtiğimiz pazar günü iş yerlerini açan iki kız, dükkanın önünde park eden aracın içerisindeki şahsın, cinsel organını teşhir ettiğini farkettiler.

 

Kızlardan birinin amcasının olay yerine gelmesi üzerine teşhirci şahıs aracıyla olay yerinden kaçtı. Aracıh plakasının emniyet birimlerine bildirilmesinin ardından 44 yaşındaki M.S.Ç. isimli şahıs gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan M.S.Ç.’nin 6 ay öncesinde de teşhircilik suçlamasıyla gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı öğrenildi.


M.S.Ç.’nin 6 ay önce de aynı olayla ilgili gözaltına alındığını serbest bırakıldığını belirten avukat Emel Besak, “Zaten adamın 6 ay önce aynı suçtan yakalandığı ve adli kontrol sonrası serbest bırakıldığı, aynı türden bir dosya daha var ve bu yaptığı ikinci olay, ikinci dosyaya sebebiyet verecek bir hareketler birliği bütünlüğü. Yapılan teşhis işlemine, adamın suçunu itiraf ediyor olmasına rağmen, nöbetçi savcı adamı serbest bırakmış. Kadına şiddetin ne boyutlara geldiği, yaşanan bu tür olaylarla ayyuka çıkması tabii ki hepimiz için, özellikle bir kadın olarak hepimiz için korkutucu bir durum haline geldi. Kadınlara yapılan ruhsal psikolojik, bu anlamda fiziksel baskılar, özellikle kadınları zorlayan durumlar. Bu kapsamda yetkili mercilerin özellikle adli birimlere, kolluk birimlerine çok büyük yük düşüyor. En ufak bir şikayetin bile göz ardı edilmeksizin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kapsamda ilgili birimlerce yetkililer üzerine düşeni yapacaklardır diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.