İNANÇ İDDİALI GELDİ - VAN HABERLERİ

İNANÇ İDDİALI GELDİ - VAN HABERLERİ
AK Parti’nin 7 Haziran’da milletvekili olmak için yarışan aday adayları arasında en iddialı isimlerinden birisi olan Nihat İnanç, adaylığı kadar Van’a gelir gelmez söyledikleri ile de gündem oldu.
Muş Üniversitesi’ndeki rektörlük görevini bırakarak Van adaylığını açıklayan İnanç, en çok ses getiren isim olurken, resmen aday adaylığı başvurusunu yaptığı toplantıda iddialı sözlere yer verdi. Siyasette aile olarak da bireysel olarak da ne nemalanmaya ne de onure olmaya ihtiyaçları olmadığını belirten İnanç, kente katkı sunmak için siyaset yapmayı tercih ettiğini belirtti. Büyükşehirin hak ettiği yerde olmadığını belirten İnanç, seçilmesi halinde Van’ın Ankara’da ön planda olacağına da vurgu yaparak; “Proje takipçisi değil, proje üreten olacağız. Ankara'da sadece iş takipçisi gibi sunulan projelerin takipçisi olmayacağız. Van'ın gerçek değerine ulaşması için küçük siyasi hedeflerin peşinde olmayacağız. Van 8 vekilin sorunları çözeceği küçük bir il değildir. Küçük düşünmeyi terk edeceğiz, güçlü siyaset ile güçlü kalkınmayı anlayış edineceğiz. Korkak değil, cesur olacağız...


AK Parti’de milletvekili aday adayı olan siyasetçiler arasındaki en flaş isimlerden birisi olan Prof. Dr. Nihat İnanç Van’a iddialı geldi. Muş üniversitesindeki rektörlük görevinden istifa ederek adaylığını açıklayan İnanç, Van’a iner inmez Muş’ta uğurlandığı gibi görkemli bir şekilde karşılanırken gelir gelmez söylediği sözlerle de dikkatleri üzerine çekti. İnanç, siyasetten nemalanmak için aday olmadığının altını çizerken Van ve diğer birçok konuda çarpıcı söylemlere yer verirken, daha Van’a gelir gelmez isminden söz ettirecek değerlendirmelerde bulunarak resmen aday adaylığı başvurusunu da yapmış oldu.

 
Muş Alpaslan Rektörü Nihat İnanç geçtiğimiz günlerde AK Parti Van Milletvekilli aday adaylığı için rektörlükten istifa ederek Van’a geldi. Ferit Melen Havaalanı'nda büyük bir konvoy eşliğinde karşılanan Nihat İnanç, daha sonra AK Parti Van il binasına geçerek, milletvekili aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. Parti İl başkanlığında, büyük bir katılımla birlikte resmi başvurusunu yapan İnanç İl Başkanı Zahir Soğanda ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak konuşan İl Başkanı Soğanda 2015 seçimlerinin yeni anayasa için ve yeni Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Ardından konuşan Nihat İnanç ise 2015 seçimlerinin büyük bir önem taşıdığını ve adaylığının ise bir heves olmadığını belirtti.

 
SOĞANDA: AK PARTİYE TEVECCÜH VAR

Toplantıda ilk olarak konuşan İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Partiye teveccühün olduğunu belirtti. Soğanda, “Bildiğiniz üzere 7 Haziran tarihinde ülkemizde milletvekilleri genel seçimi yapılacak. Bizde yani Adalet ve Kalkınma Partisi’nde aday adaylık başvuruları başlamıştır. AK Partimize büyük bir rağbet var. Günlerden beridir buna yönelik olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Birçok arkadaşımız şimdiye kadar adaylık başvurusunu yapmış durumdadır. Tabi ayın 20’sine kadar süreç devam ettiği için bundan sonrada başvurular olacaktır. AK Parti’ye teveccühün sebepleri arasında, AK Parti Van’ımızın umududur, AK Parti Türkiye’nin ve ümmettin umududur. AK Parti dünya mazlumlarının umududur. Filistin’deki, Somali’deki çocukların ve insanların umududur.” Dedi.

 
“12 EYLÜL ANAYASASI İÇİN 2015 ÇOK ÖNEMLİ”

1 Eylül anayasasının gitmesi için 2015 seçimlerinin önem arz ettiğini vurgulayan Soğanda şu sözlere yer verdi: “Bir Dünya lideri doğmuştur. Mazlumların yanında duran Recep Tayyip Erdoğan’dır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan gecesini gündüzüne katarak sürekli bu ülke ve bu halklar için çalışmıştır. Aynı şekilde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu aynı şekilde ülkemizi daha iyi yerlere getirmek için çaba sarf etmektedir. Bizde bu camiaya laik olmak için hep birlikte omuz omuza daha ileriye gidebilmek için çalışıyoruz ve çaba gösteriyoruz. Bu anlamda 2015 seçimleri çok önemlidir. Özellikle Kürtler için, Türkler için ve Müslümanlar için çok önemli bir seçimdir. Despot devletin yıllarca bize dayatmış olduğu 12 Eylül Anayasasının gitmesi için ve yeni gelecek anayasa için çok önemlidir. Bunun yanı sıra barış sürecinin tam olarak hayata geçmesi için çok önem arz etmektedir. Bunun için değerli arkadaşlarımız milletvekilliği için bizlere başvuruyorlar. Bunlardan bir tanesi de Nihat İnanç kardeşimizdir. Ben bu adaylık başvurusunun kendilerine hayırlı olmasın diliyorum.”

 
İNAN: NEMALANMA İHTİYACIMIZ YOKTUR

İl başkanının ardından konuşan Nihat İnanç ise her seçimin kendi içerisinde bir önemi olduğunu ancak 2015 milletvekilliği genel seçimlerinin son on iki yıldaki seçimlerin en önemlisi olduğunu söyledi. İnanç, “Güçlü sorumlulukları olan bir görevi bırakarak geldik. Bu gelişimizin bir anlamı vardır. İş olsun diye, heves olsun diye gelmedik. Siyaset niçin yapılır sorusuna hepimizin cevap bulması gerekir. Günümüzde genel anlamda farklı siyasi anlayışların olduğunu görebiliyoruz. Bu siyasi anlayışlara baktığımızda birincisi siyasetten nemalanmak için siyaset yapılır. İkincisi onure olmak, mecliste olmak için siyaset yapılır. Üçüncüsü ise siyaset kurumuna katkı sunmak için siyaset yapılır. Şahsımın, ailemin, mensup olduğum aşiretim, sizlerin ve Ak Partiye gönül veren hemşerilerimin ilk iki şıkka ihtiyacı yoktur. Bizim hiç birimizin nemalanma ihtiyacı yoktur. Haysiyet, onur diye bir problemi, derdi yoktur.

Ama bizim, hepimizin siyaset kurumuna katkı sunmak diye bir derdi, sancısı vardır ve bundan sonrada hep olacaktır. Biz de inşallah onun için aday adayı olduk." şeklinde konuştu. Son on iki yılda birçok problemin çözümü için alınan riskler ortada. Ak Parti iktidarı süresince çok farklı tecrübelerle karşı karşıya kaldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın zalimlere bir 'dur' dediği, hizaya çektiği bir süreci gördük ve yaşadık. Millet olarak güçlü siyasete, güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacımız vardır. Eğer gelinen süreçte muhalefet yıkıcı bir rol alıyorsa, yıkıcı bir politika yürütüyorsa hepimizin burada bir düşünmesi gerekir. Bunun için 2015 seçimleri büyük bir önem taşıyor.” Dedi.

 
“VAN HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”

Van’ın hak ettiği noktada olmadığını söyleyen İnanç, 2015 seçimlerinde 2019 belediye seçimlerinin provasını yapacaklarını belirtti. İnanç şu ifadeleri kullandı: “Siyasette üç önemli unsur vardır. Bunlar; liyakat, ehliyet ve temsiliyettir. Liyakatiniz yoksa bu kervanda yeriniz yok demektir. Siyasetteki ikinci önemli faktör ehliyettir. Layık olanı ehline vermektir. Üçüncüsü ise temsiliyettir. Toplumun tepesinden gelen değil, toplumun içinden gelen, toplumda karşılığı olana önem verilmelidir.

Büyük konuşmayacağız, konuştuğumuzda yapmak için her şeyi yapacağız. Sizin haklı, makul ve karşılanabilir taleplerinizi yerine getirene kadar masadan kalkmayacağız. Bu süreci inşallah sizlerle ve teşkilatımız ile başaracağız. Dolayısıyla teşkilatla çalışan bir anlayışı Van siyasetine sunacağız. Bu gün Van hak ettiği noktada değil. Gerçek kimliğinden çok ötededir. Varlığıyla, imajıyla tersine giden bir şehir durumundadır. 2015 seçimlerinin tek provası olacak o da 2019 büyükşehir belediye başkanlığının provasını yapacağız. Büyükşehri hak ettiği ellere teslim edeceğiz. Hedeflere ulaşmak için aynı sancıyı yaşayacağız. Sizin vekiliniz olacağız. Ankara'daki varlığınızı hissettireceğiz.”

 
İNANÇ: TAKİP EDEN DEĞİL ÜRETEN OLACAĞIZ


İnanç proje takipçisi değil proje üretenler olacağını belirterek Van’ın Ankara’da ön plana çıkaracaklarını söyledi. İnanç, “Van Ankara'da satır arası değil, satır başı olacak. Sümenaltı edilen bir il olmayacak. Proje takipçisi değil, proje üreten olacağız. Ankara'da sadece iş takipçisi gibi sunulan projelerin takipçisi olmayacağız. Van'ın gerçek değerine ulaşması için küçük siyasi hedeflerin peşinde olmayacağız. Van 8 vekilin sorunları çözeceği küçük bir il değildir. Küçük düşünmeyi terk edeceğiz, güçlü siyaset ile güçlü kalkınmayı anlayış edineceğiz. Korkak değil, cesur olacağız. Her tarafa savrulan, idare eden olmayacağız, ortaya irade koyan olacağız. Makul taleplerin yerine getirilmesi için kararlı bir siyaset güdeceğiz. Kavgacı olmayacağız. Herkese davamızı anlatacağız. Öz değerlerimize sahip çıkacağız. Bize yakışan bir siyasi duruş sergileyeceğiz. Doğruya doğru, yanlışa da yanlış diyeceğiz.” Dedi.

 
“HİZMETLERİMİZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLACAKTIR”


Muş Alpaslan Üniversitesi ’indeki çalışmaları hakkında da bilgiler veren İnan, üniversite olarak Türkiye’de ilklere imza attıklarını söyledi. İnanç son olarak şunları kaydetti: “Görev aldığımız Muş Alpaslan Üniversite'nde çok önemli tecrübelerimiz oldu. İlk olarak başörtüsünü serbest kılan Muş Alpaslan Üniversitesi oldu. Başörtüsü konusunda sürgüne giden bacılarımız oldu. Ben bunlara şahit oldum. Bu soruna üniversitemizde son verdik. Yine Kürt sorununun çözümüne yönelik ilk çözüm sunan Muş Alpaslan Üniversitesi oldu. Türkiye'de 2010 yılında ilk Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünü açan kardeşiniz oldum. Bunu üzerimizde ilahi bir sorumluluk olduğu için yaptık. Muş'ta dev bir kampüs yaptık. Bütün bu başarılarımız terazinin bir kefesinde.

Ama terazinin diğer kefesinde ise başka bir şey yer aldı. Yaklaşık 500 Milyon TL harcadığımız, binden fazla personel aldığımız, 12 bin kişiyi idare ettiğimiz bir üniversitede kimse 'burada bir usulsüzlük yapıldı' diyemedi. Eğer bir yolsuzluk, usulsüzlük olsaydı, yaptığımız işlerin hiçbir önemi kalmazdı. Onurumuz, şerefimiz bir taraftaydı, yaptığımız işler ise öte taraftaydı. Allah biliyor ve Allah şahittir ki başta hiçbir Vanlı hemşerimizin başını öne eğmedik, onu mahcup etmedik. Bu hizmetlerimiz geleceğimizin teminatı olacaktır. Aday adaylarımızın tamamına başarılar diliyorum. Sonuçta 8 kişilik bir liste oluşacak. 2015 seçimleri, bizim maksimum bir düzeyde milletvekili almaya zorluyor. Aynı bilinç ve şuurla birlikte yolumuza devam edeceğiz ve çalışacağız.”

KAYNAK; ŞEHRİVAN