İLİM MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISI - VAN HABERLERİ

İLİM MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISI - VAN HABERLERİ
Van İl Müftülüğü, bölgede ilmiyle temayüz etmiş âlimlerin katılımıyla ilim meclisleri toplantısı düzenleniliyor.
Yukarı Norşin Camii bünyesinde bulunan Kur’an kursunun kütüphanesinde düzenlenen ilim meclisi toplantısına Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman candan ve Van’ın önde gelen âlimleri katıldı.

Toplantı öncesi katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Peygamber’in (s.a.v.) minber, mihrab ve kürsüsünde hizmete talip olanların ‘Sırat-ı Müstakim’ üzere olmaları icap eder. Çünkü üstlendikleri misyon bunu gerektirmektedir. İtikatta istikamet, ibadette istikamet, sözde istikamet, amelde istikamet, ahlakta istikamet, bütün bunlar da ancak Efendimizin (s.a.v.) sünnet-i seniyyesini hal ve kâl ile yaşamakla mümkün olabilecek” dedi.

İlmiyle temayüz etmiş âlimlerin sunum yaptığı toplantının ardından vatandaşların zihinlerini teşviş eden itikatla ve güncel konularla alakalı olarak yapılacak bir sonraki toplantının gündemi belirlendi. Bundan böyle mutad olarak düzenlenecek olan toplantıların yeni oluşturulan Yukarı Norşin Kur’an Kursu’nun kütüphanesinde gerçekleştirileceği bildirildi.