GAZETECİLERDEN KIREKİN VE ÖKTEM’E ZİYARET - VAN HABERLERİ

GAZETECİLERDEN KIREKİN VE ÖKTEM’E ZİYARET - VAN HABERLERİ
Van’daki bazı yerel gazete temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem'i ziyaret etti.
İlk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin'i makamında ziyaret eden gazete temsilcileri, özellikle okullarda yaşanan sıkıntıları dile getirerek, ilçelerde mevcut okulların yasal olmayan hallerde bile alımlarının büyük bir çoğunluğunu doğrudan temin yöntemiyle yaptığını ve bunun önüne geçilmesini istediler. Konuyu daha önce okul müdürlerine bildirerek doğrudan temin alımlarından uzak kalmalarını istediğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, bu konuyu bir kez daha yazılı olarak tüm okullara göndereceğini söyledi.

Daha sonra Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem'i de makamında ziyaret eden gazete temsilcileri, ilçe hastanelerinde yapılması gereken kamu ihale ilanlarının il merkezinde yayınlatmasının kendilerini maddi anlamda mağdur ettiğini ifade ettiler. İlçe hastanelerinin hiçbir şekilde kendilerine katkı sunmadığını ifade eden gazete temsilcileri, “İlçede daha önce yapılan kamu ihale ilanları ilçe gazetelerine veriliyordu ve bu da gazeteler için ciddi anlamda maddi kaynak oluşturuyordu. Ancak Kamu Hastaneleri Birliği kurulduktan sonra ilanlar artık il merkezinde dağıtılmaya başlandı. Bu da ilçedeki gazetelerin ciddi anlamda maddi sıkıntı yaşanmasına neden oldu. Biz, il ve ilçe hastaneleri için yapılan ilanların hem il merkezinde hem de ilçedeki gazetede yayınlanması önerisini sunuyoruz. Böylelikle hem merkezdeki hem de ilçedeki gazeteler mağdur edilmemiş oluyor” dediler.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem de, konunun üzerinde hassasiyetle duracaklarını belirterek, “Öncelikle ziyaretiniz beni son derece memnun etmiştir. Burada görev yaptığım süre zarfında devletin ve milletin yararı ve faydası gözetilecektir. Basın mensuplarının ve vatandaşların sorunlarını çözmek bu sorunları bir nebzede olsa aza indirmek benim görevimdir. Makamlar gelip geçicidir. Baki kalan Allah katında kalanlardır. Biz de bulunduğumuz makamda görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız.

Bu doğrultuda sizin sıkıntılarınız olan ilçe hastanelerinin alımları ve yaptırımları ile ilgili en kısa zamanda bir çözüm bulunması için elimizden geleni yapacağız. Tabi ki ilçede faaliyet gösteren gazetelerin kazanmasını isteriz. Onlarında ekonomik anlamda güçlenmelerini isteriz. Bunun içinde hızlı bir şekilde gerekli araştırmalar yapılacak ve bu noktada nasıl bir çözüm üretebiliriz ve neler yapabiliriz diye bakacağız. Kamu Hastaneleri Birliği olarak sizin ve ilçelerde bulunan diğer esnafın da kazanması için bir çözüm bulacağız” ifadelerini kullandı.