DUL KADINLARA YARDIM - VAN HABERLERİ

DUL KADINLARA YARDIM - VAN HABERLERİ
VAN HABER - Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, bin 200 dul kadına nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.
Adil HARMANCI

Van'ın en büyük sorunlarından birini de istihdam sorunu oluşturuyor. Göçlerle büyüyen kentte ekonomik alt yapı yeterli olmadığı için bu durum geniş boyutlu bir işsizliğe yol açıyor. Bu nedenle de özellikle kadınlar dilenciliğe yönelirken, küçük çocuklar da sokaklarda küçük çaplı işler yapmak zorunda kalıyor.

KADINLARA YARDIM

Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ailelerdeki mağduriyeti gidermek için bir süre önce çalışma başlattı. Eşleri ölen ya da eşleri hapiste bulunan kadınlara maaş bağlandı.Gazetemize bilgi veren Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, kurumun mevzuatı gereği bu çalışmayı yürüttüklerini söyledi.

BİN 200 KADINA MAAŞ

Şimdiye kadar bin 200 kadına maaş bağlandığını belirten Koç, şöyle devam etti:

"Kurum olarak mevzuatımız gereği birinci derecede yardım yapacağımız kadınlar dul kadınlardır. Bir de mahkûm eşleri. Bu 7-8 ay içerisinde 400'den bin 200'e çıkardık Kurumun kendi işlerliği açısından iyi bir yerdeyiz ancak batı illeriyle karşılaştırdığımızda iyi bir yerde değiliz. Batıda 3 bin kişiye yardım ediliyorsa benim kanaatim Van'da 4 bin kişiye yardım edilmelidir. O konuda bakanlığımızla da görüştük."

HEDEF 2 BİN 500

Maaş bağlanan kadın sayısını artırmayı hedeflediklerini anlatan Koç, şunları kaydetti:

"Bu 7-8 ay içerisinde 400'den bin 200'e çıkardık, ama hedefimiz 2 bin 500. Zaten gelir gelmez aldığım brifingden ilk aldığım konu bu oldu çok üzülmüştüm. Şimdi daha çok bu noktalarda yoğunlaşıyoruz. İntihar eden kadınlarımız var, onların da çocuklarına yardımlarımız oluyor.."
Koç, yapılan nakdi yardımın da ayda 550 lira olduğunu sözlerine ekledi.