DR. ACAR’DAN ‘İSTİFA’ AÇIKLAMASI - VAN HABERLERİ

DR. ACAR’DAN ‘İSTİFA’ AÇIKLAMASI - VAN HABERLERİ
Van Sağlık Müdürlüğü görevinden istifa eden Dr. Bilal Acar, "Bu yerel siyasi hırs ve ihtiraslar, kişisel beklentiler, rant kavgası, sağlığın omurgasını zedelemektedir" dedi.
Açıklamalarda bulunan Dr. Bilal Acar, 2011 yılında vekâleten olmak üzere 2012 yılından beri Van İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığını hatırlatarak, “İlimizde elimden gelenin en üst seviyesinde hizmet sunmaya çalıştım. 2011 yılında Van depreminde yaptığımız çalışmalar nedeniyle ‘Yılın Sağlık Çalışanı’ unvanı tarafıma verildi. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Sağlık Bakanımız tarafından takdirle karşılandım. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan organizasyon hayretle izlendi.

Yine WHO tarafından deprem kitapçığı çıkarıldı. Bu çalışmalar şahsımın değil yüreğiyle mücadele eden bir sağlık ordusunun başarısıydı. Deprem sonrası yaptığımız yatırım çalışmaları ile şu an itibari ile Van, sağlık iline dönüştü. Sağlık Bakanlığı tarafından 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname çıkarılması sonucu illerde oluşan Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile beraber üçlü bir yapı oluşturma görevi sağlık müdürlüğüne verildi. Bu süreci iyisiyle kötüsüyle tamamladık, elimden geldiğince bu kurumların uygun bir şekilde sorunsuz kurulmasını sağlamaya çalıştım” dedi.

Van’ın büyükşehir olması hasebiyle geçiş sürecini sorunsuz atlatmaya çalıştığını ve kurum bünyesinde ilde istihdam alanı oluşturarak birçok gence iş alanı açtığını ifade eden Acar, “Bu süreçlerle beraber ilimizdeki küçük siyasi hırs ve ihtirasların sonucu 2015 Ocak ayı itibariyle görev benden alındı. Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı ile yaptığım görüşmeler neticesinde, bu süreç merkez teşkilatınca hayretle karşılandı. Bu sürecin tamamen bir siyasi süreç olduğunu öğrenmiş oldum. Ben bu memleketin insanı, bu memleketin çocuğuyum. Atalarımın mezarı burada olduğu gibi benimde burada olacaktır. Memleketimizle alakalı tek gerçeği olmayan, tek hizmeti olmayanlar, bu memleketin büyümesine katkı sunmayacakları gibi yaptıkları işlem tam olarak kişisel bir beklenti ve ihtiraslarının verdiği dışa vurumdur. Sağlık gibi yaşamın önemini oluşturan bir yapı öç alma girişimi ve cadı avı yapılarak yönetilemez.

İnsan hayatını merkeze alan bu kuruma bu denli müdahaleler izaha muhtaçtır. Bu yerel siyasi hırs ve ihtiraslar, kişisel beklentiler, rant kavgası, sağlığın omurgasını zedelemektedir. Yaşanan acı deprem felaketinde bugünün karar vericilerinin şehri terk ettiği sırada, halkımızın yanında onların yaralarını sarmayla meşguldük. Umarım bu süreç bir milat olacaktır, toplumda en az seçilmişler kadar karşılığı bulunan kimseleri yalan yanlış iftira ve çamur atmayla görevden alamazsınız. Gelinen nokta halkımızın sağlığından ziyade belli bir kesime hizmet etme amacıdır. Tüm bu süreçler sonrasında biz iade itibarımızı istedik ve kazandık.

Bu yerel siyasi yapının Van sağlığının ileri taşınmasına inancımızın olmadığını belirtmek istiyorum. 2 Şubat 2015 itibariyle tekrar atandığım Sağlık İl Müdürlüğü görevinden istifa ettim. Bu il ve bu halk en güzel, en değerli hizmeti fazlasıyla hak ediyor, bir gün bu hasletlerin gerçekleşeceğine inancım tamdır. Bundan sonra ki yaşamımı hangi mezra, hangi köy, hangi ilçe gerekiyorsa halkımızın yanında olarak onların sağlığıyla ilgilenerek geçirmek istiyorum. Görev yaptığım sürede çalışan arkadaşlarım başta olmak üzere büyüklerim ve kıymetli halkımızın haklarını helal etmelerini diliyor ve istiyorum” şeklinde konuştu.