DBP Eş Genel Başkanı Yüksek’ten Büyükşehir’e ziyaret-Van haberleri

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek’ten Büyükşehir’e ziyaret-Van haberleri
Van’da partisinin düzenlediği halk toplantısına katılan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, toplantının ardından Van Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
 Van’da partisinin düzenlediği halk toplantısına katılan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, toplantının ardından Van Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.


Van’da partisinin düzenlediği halk toplantısına katılan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, toplantının ardından Van Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
 
Beraberindeki DBP Van İl Eşbaşkanı Caziye Duman ve Ökkeş Kawa ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Yüksek’i Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya karşıladı. Başkanlık makamında Kaya ile bir araya gelen Yüksek daha sonra ise gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. KCK ana davasından yargılanan ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya ve diğer Kürt siyasetçilere değinen Yüksek, bunun kabul edilemez olduğunu belirterek, verilen cezaların hukuksuz olduğunu ifade etti.
 
Yüksek: Evren’in yaptığını şimdi AKP hükümeti yapıyor
Hükümetin son günlerde özellikle DBP’li belediyelerin kayyuma atanmasına ilişkin kamuoyuna yansıyan açıklamalara da değinen Yüksek,''Hükümetin yaptığı bazı hazırlıklar var. Belediyeleri kayyuma atamaları gibi bazı beyanları oldu. Yine belediyelerin yetkilerinin elinden alınması ve kısıtlaması gibi çalışmaları var. Bu çalışmaların başında seçim ile alamadıkları DBP’li belediyeler kayyum ile ele geçirmek istiyorlar. Bu tür uygulamalar demokrasilerde yoktur. Seçim ile iş başına gelen seçim ile gider. Hiçbir güç kayyum ile halkın seçmiş olduğu belediyeleri elinden alamaz. Ama maalesef ilk olarak 1982 darbesinde görülen kayyum olayı şimdi ise AKP iktidarında görülmeye başlandı. 82’de rastladığımız bir dönemin aynısını şimdi ki mevcut hükümet gerçekleştirmek istiyor. AKP’nin bugün yapmak istediği tamamı ile bir darbedir, başka bir şekilde tanımlanamaz. Demokratik bir ülkede bunlar gerçekleşemez” dedi.
 
‘Halkın belediyelerini AKP’ye teslim etmeyeceğiz’
AKP hükümetinin her defa milli iradeden bahsettiğini belirten Yüksek, söz konusu Kürtler olunca bu iradenin görmezlikten geldiğini söyledi. Son 6 ay içerisinde 35 belediye eşbaşkanının tutuklandığını dile getiren Yüksek,” Şimdi de Van’da rekor bir oyla Van halkının iradesini teslim ettiği Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanımız Bekir Kaya’ya KCK ana davasından 15 yıl hapis cezası verildi. Bugün Başbakanı görevden almak ne kadar problem ise hukuken belediye başkanlarımızı da görevden almak o kadar problem teşkil ediyor. Demokrasilerde hiçbir seçilmişi görevden almak meşru değildir. Bu antidemokratik yaklaşımlardır. Bu tür yaklaşımlar ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Belediyelerimiz kolay kazanılmadı, halkın belediyeleri ve halkın hizmetinde olan kurumlardır. Bunu alıp AKP ve devlete teslim etmeyeceğiz. Halkımız ile birlikte belediyelerimizin mücadelesini vereceğiz” dedi.
 
 Yüksek: AKP Kürde her şeyi müstahak görüyor
Son günlerde KCK davasından yargılanan siyasetçilere verilen hapis cezalarına da değinen Yüksek, AKP’nin daha önce Balyoz, Ergenekon tutuklarının tamamını beraat ettirdiğini ama söz konusu Kürtler olunca KCK davalarının dosyalarını tekrar açarak siyasetçilere hapis cezası verdiğini belirti. Yüksek,”Bekir başkana partimiz adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. AKP hükümeti özel yetkili mahkemeleri kaldırdık dedi. Yargılamalarda verilen hapis cezalarının cemaat kumpasları ile verildiğini söylediler. Ergenekon davasını beraat ettirdiniz, Balyoz davalarının size karşı yapıldığını açıkladınız. Tüm davalarda geriye gittiniz cemaat savcısı ve polisi eliyle geliştiği tüm davalara beraat çıkardınız. Ama Kürtlere gelince pervasızca yaklaşım gösterdiniz.
 
Sadece biz Kürt siyasetçilerine karşı açılan davalarda bir düzeltilme yapılmadı. Eğer hukuk var ise herkese eşit uygulanması gerekiyor. Tüm davalar askıya alındı yâda beraat ile sonuçlandı. Ama KCK davalarına ceza veriliyor. Kürde hukuk yok. Kürde her şey müstahak diyip davaları hızlandırıyorlar. Böyle iki yüzlü kendisinden başka adalet istemeyen bir hükümet ile karşı karşıyayız” diye belirtti.