CUMHURBAŞKAN'IN VAN ÖRNEĞİ - VAN HABERLERİ

CUMHURBAŞKAN'IN VAN ÖRNEĞİ - VAN HABERLERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün muhtarlarla bir araya geldi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen muhtarlara Van'ı örnek gösteren Erdoğan bakın neler dedi..
Dün birkaç ay sonrasını birkaç yıl sonrasını göremeyen bir Türkiye’nin olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün tüm hesaplarını 2023 hedeflerine göre yapan bir Türkiye var. Unutmayın, 1999 depreminde devlet tam anlamıyla yıkıntıların, molozların altında kaldı. Düzce, Sakarya, Kocaeli, Bolu depremi hatırlayın…

Tamamen yıkıntıların, molozların altında kalmıştı. Bugün dünyanın dört bir yanındaki felaketlerde ihtiyacı herkesin yardımına koşan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Bakın Van depremini hatırlayın. Van depreminde 24 saatte oradaydık. Bütün ekibimizle ve bir yılda Van’ı adeta yeniden inşa eder duruma geldik.

İkinci yılda artık evleriyle, her şeyiyle yepyeni Van Merkez diğer tarafta bir Edremit, diğer tarafta bir Erciş inşa ettik. Ben Van Gölü demiyorum, Van denizine nazır adeta orada bir şehir inşa ettik. Bunu iktidarımızla yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bunlar bir yıl gibi zaman içerisinde inşa edildi ikinci yıl hamd olsun hemen hemen hiçbirşey kalmadı.

Küçük hesaplar peşinde koşanlara, üç-beş sokak eylemiyle, üç-beş molotofla ülkenin istikametini değiştirebileceğini sananlara seslenmek istiyorum, başaramayacaksınız. Beyhude uğraşıyorsunuz. Bu tren artık bu raydan çıkmaz. Bu çomaklar bu tekeri yolundan alı koyamaz. Geçti o alaca karanlık günleri, geçti o fetret devri”
şeklinde konuştu.