CENGİZ MARAL HDP'DEN ADAY ADAYI - VAN HABERLERİ

CENGİZ MARAL HDP'DEN ADAY ADAYI - VAN HABERLERİ
Erciş’te 15 yıldır öğretmenlik yapan Cengiz Maral görevinden istifa ederek HDP’den aday adayı oldu.
Haziran 2015 Milletvekili seçimleri öncesi aday adaylarda belli olmaya başladı. Erciş’te eğitimci olarak görev yapan Cengiz Maral 15 yıllık mesleğinden istifa ederek HDP’den aday adayı olduğunu açıkladı. İstifasıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Maral,” HDP’nin Türkiye’de ve Kürdistan’daki bütün ötekileştirilmişlerin, ezilenlerin,imhaya uğrayanların,egemen gücün hışımından nasibini alanların,demokrasinin,eşitliğin emeğin ve özgürlüğün partisi olan HDP’den 7 Haziranda yapılacak olan Genel seçimlerde Aday Adayı olmak için 15 yıldır yürüttüğüm Öğretmenlik mesleğinden istifa ederek aday adayı olmaya karar verdim” dedi. Maral, HDP’nin diğer partileri insani davranmaya ve bu temelde politikalar üreterek üretmeye zorlayan tek parti olduğunu ifade etti.

Cengiz Maral Kimdir


1977 Tarihinde Van'ın Erciş ilçesinde doğdu. İlk ve Orta Okulu Erciş’te okuduktan sonra Lisans tahsilini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümünden mezun olarak eğitimini tamamladı. 1999 Yılından itibaren Erciş ilçe merkezinde çeşitli okullarda öğretmen,Müdür yardımcısı ve müdür olarak görev yaptı.

Halen Erciş Mehmet Murat İşler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'de Koordinatör Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır.
Demokrasi mücadelesiyle üniversite yıllarında tanışan Maral .Mesleğe atandıktan sonra bir emek örgütü olan EĞİTİM SEN 'e üye oldu. Çeşitli sendikal faaliyetlerde yer aldı. Devam eden yıllarda sendikanın Erciş İlçe Temsilciliğinde yönetici olarak görev yaptı.

15 Yıldan bu yanadır ilçede Eğitimci olarak görev yapmakta olan Maral Evli ve 2 Çocuk babasıdır.