Çatışmada yaşamını yitiren 12 kişinin cenazesi Malatya'ya gönderilecek-Van haberleri

Çatışmada yaşamını yitiren 12 kişinin cenazesi Malatya'ya gönderilecek-Van haberleri
HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, Cumhuriyet Savcısının güvenlik gerekçesiyle 12 kişinin cenazesini Malatya'ya göndermeye karar verdiğini söyledi.
HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, Cumhuriyet Savcısının güvenlik gerekçesiyle 12 kişinin cenazesini Malatya'ya göndermeye karar verdiğini söyledi. Bu durumun adil bir soruşturma yürütüleceğine dair kaygıya neden olduğunu belirten Özgökçe, soruşturmanın selameti açısından Malatya'da bağımsız bir heyetin otopsiye katılması gerektiğini vurguladı.
 
Van'da bugün yaşanan ve 12 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayın ardından kentte gerginlik sürerken HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, cenazelerin Savcılık tarafından güvenlik gerekçesiyle Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini ifade etti. Özgökçe, "Şu anda Morgun önündeyiz. Şu an kimlik tespiti yapılıyor. Kimlikler polisler tarafından Cumhuriyet Savcısına ulaştırılmış durumda. Cumhuriyet Savcısı güvenlik gerekçesiyle Malatya'ya gönderileceğini söyledi. Biz bu duruma itiraz ettik. Kimlikler Savcılığa ulaşmış durumda. Yarım saatte kadar kimlikler belli olur.  Otopsi protokolü gereği kayda alması gerekiyor. Bunun yapılmasını sağladık.Biz görgü tanıkları ile görüştük.
 
Görgü tanıkları hepsinin başından vurulduğunu anlattılar. Başka bir görgü tanığı yarım saat süren bir çatışma olduğunu, eve roket atıldığını ve dışarı çıkan üç kişinin elinde silah bulunmadığını söyledi.Malatya'ya gönderilmesi çok enteresan. Adil bir soruşturma yapılacağına dair kuşkularımız oluştu. Malatya'da bağımsız bir heyetin mutlaka otopside bulunması gerekiyor." dedi. (Vanaktuel.com)