Büyükşehir Belediyesi ulaşım için 18 milyon 781 bin TL harcadı!Van haberleri

Büyükşehir Belediyesi ulaşım için 18 milyon 781 bin TL harcadı!Van haberleri
Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 sezonu içerisinde ulaşım için dev bütçe ayırarak, kent halkının ulaşımda yaşadığı sorunu ortadan kaldırdı. Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım sorunun ortadan kaldırılması için bir sezon içerisinde 18 milyon 781 bin TL bütçe harcandı.
 Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 sezonu içerisinde ulaşım için dev bütçe ayırarak, kent halkının ulaşımda yaşadığı sorunu ortadan kaldırdı. Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım sorunun ortadan kaldırılması için bir sezon içerisinde 18 milyon 781 bin TL bütçe harcandı.

Büyükşehir yıl içerisinde 81 otobüs, 2 gemi, 2 deniz otobüsü alırken, Büyükşehir Belediyesi’nin otobüslerinden bir sezonda 2 milyon yurttaş, 900 bin öğrenci ve 120 bin YYÜ öğrencisi faydalandı.
 
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en büyük sorunlarından bir tanesi olan ulaşım sorunu bir sezon içerisinde çözüme kavuşturulurken, ulaşımda yurttaşların yolculuğu için Büyükşehir Belediyesi tarafından 81 yeni otobüs alındı. Yine ilçeler arası yolcu taşımacılığına da başlayan Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda yeni uygulamalar başlatarak yurttaşların konforlu, rahat ve güvenilir bir seyahat yapmalarını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yolcu taşımacılığında yaşanan sorunları en aza indirmek için sezon başında aldığı otobüsler, kent halkı tarafından büyük rağbet görürken, bir sezon içerisinde kent halkı ulaşımda tercihini Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden yana kullandı. Bir sezonda yaklaşık 2 milyon 50 bin yurttaş, 900 bin öğrenci ve 120 bin YYÜ öğrencisi Van Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden faydalandı. Perşembe günü kent kadınlarına ücretsiz olan otobüsler, yaşlı ve engelli yurttaşları ise ücretsiz taşıyor. Kar amacı gütmeden tamamen kent halkının ulaşımda yaşanan sorunlarını ortadan kaldırmak için hayata geçirilen otobüs uygulamasında Van Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak ilk defa kadın şoförler projesini de hayata geçirdi.
 
2015 yılında 81 yeni otobüs alındı
Kent halkının ulaşım anlamında yıllardır yaşadığı soruna çözüm kavuşturmak için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ilk defa otobüs alımı gerçekleştirerek yurttaşların ulaşım sorununu ortadan kaldırdı. Özellikle Edremit TOKİ, Kampüs ve diğer mahallerde yaşanan ulaşım sorununu aldığı yeni otobüsler ile çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, 81 yeni otobüs alımı gerçekleştirerek kent halkının hizmetine sundu. Kar amacı güdülmeden tamamen halkın sorunlarını ortadan kaldırmak için hayata geçirilen çalışma ile kent halkı ilk defa otobüsler ile tanıştı. Sabah erken saatlerinde çalışmaya başlayan otobüsler gece geç saatlere kadar kent halkına hizmet veriyor. Yaşlı ve engelliler için ücretsiz olan otobüsler, kent halkının ulaşımda en büyük tercihi oldu.
 
Kent halkının tercihi Büyükşehir Belediyesi otobüsleri oldu
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yolcu taşımacılığında yaşanan sorunları en aza indirmek için sezon başında aldığı otobüsler, kent halkı tarafından büyük rağbet gördü. Bir sezonda kent halkı ulaşımda tercihini Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde kullanırken, bir yılda 2 milyona yakın yurttaş, 900 bin öğrenci ve 120 bin kampüs öğrencisi ulaşımlarını Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri ile yaptı. Perşembe günü kent kadınlarına ücretsiz olan otobüsler, yaşlı ve engelli yurttaşları ise ücretsiz taşıyor. Yine Van Edremit Marina ve İskele Kordonundan Akdamar Adası’na yolcu taşımacılığı yapmak için aldığı deniz otobüsleri ve gemiler her gün yüzlerce yurttaşı Van Gölü’nün eşsiz güzelliği ile Akdamar Adası’nda buluşturuyor. Deniz otobüslerinin hizmete başlaması ile birlikte sezon içerisinde 5 bin 600 yurttaş belediyenin deniz otobüslerini kullandı. Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri
 
Daire Başkanlığı tarafından sezon başında alınan ve her geçen gün yoğun talepler doğrultusunda sayıları çoğaltılan otobüsler kent halkının ulaşımda yaşanan sorunlarını en aza indirdi. Kentte yaşanan yolcu taşımacılığı sorununu aldığı yeni otobüsler ile ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, ilçeler arası yolcu taşımacılığına da başlayarak, kent merkezinde yaşayan yurttaşları kentin turizm ilçeleri olarak bilinen Edremit ve Gevaş ile yaptığı düzenli seferler ile buluşturdu.
 
Otobüsler kadınlara haftada bir kez ücretsiz
Kent halkının yoğun ilgisi ile karşılaşan Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri hafta da bir kez Perşembe günü kadınlara ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor. Van Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı uygulama kapsamında kentli kadınlar her perşembe günü toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanıyor. Otobüslerin renklerini kadınların talebi üzerine mor ve erguvan olarak seçen Büyükşehir Belediyesi, her hafta perşembe günün dışında kadın etkinliklerini olduğu günlerinde de kadınlara ücretsiz ulaşım hizmeti sunuyor. Her perşembe günü belediyeye ait tüm otobüsler, kentli kadınlara gün boyunca ücretsiz hizmet sunarken, bu uygulamanın başlaması ile birlikte kadınlar, perşembe günlerini 'Kadınlar günü' olarak ilan ettiklerini söylüyorlar. Özellikle perşembe günleri otobüslerin yolcu sayısı diğer günlere oranla yüzde yüz artarken, kadınların talepleri ise çok. Perşembe günlerinin kadınlara ücretsiz olmasının ardından, kadınlar; tüm programlarını artık perşembe gününe göre yapıyor.Yolcu ulaşımında yaşanan ücret muammasını da ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, ücret tarifesini standart hale getirerek, ucuz ve kaliteli hizmet felsefesi ile kent halkına hizmet ediyor.
 
Bölge de bir ilk: Kadın şoförler uygulaması
Van Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımını rahatlamak amacıyla yeni aldığı otobüslerin ardından bu kez de kadın şoförler ile bir ilke imza attı. Yolcu ulaşımında kadın şoförlerin direksiyon başına geçtiği otobüsler kent halkının ilgi odağı oldu. Kentte aldığı yeni otobüslerle kent ulaşımında bir devrime imza atarak kent ulaşımında yaşanan sorunları en aza indiren Van Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kadın şoförlerle yeni bir uygulama başlattı. Kent ulaşımında çalışan yeni otobüslere kadın şoförler uygulamasını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, 5 kadın şoför ile ulaşımda kent halkına hizmet veriyor. Sabah erken saatlerinde mesai başı yapan kadın şoförler akşam mesai bitimine kadar çalışıyor. 4’ü Van’da biri de Erciş’te olan kadın şoförler şimdiden kent halkının gönlüne taht kurdu. Renkli görüntülere sahne olan otobüs yolculuğunda kimi yurttaşlar durum karşısında şaşırırken kimileri ise mutluluklarını dile getirdi. Yıllarca erkek şoförlerin ulaşımda hizmet verdiğini belirten yurttaşlar, yeni uygulamanın ulaşımda bir devrim olduğunu ve kadın şoförler ile yolculuğun artık daha keyifli ve güzel olduğunu söylediler.
 
İlçeler arası yolcu taşımacılığı hayata geçirildi
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Van-Gürpınar, Van-Gevaş, Van-Özalp ve Van- Edremit seferlerine başlayan otobüsler ilçe halkının yıllardır yaşadığı ulaşım sorununu ortadan kaldırdı. Onbinler yurttaşın faydalandığı otobüsler, halkın büyük ilgisi ile karşılaşırken, yurttaşların yıllardır çektiği ulaşım sorunu ise ortadan kaldırıldı. Her gün düzenli olarak sabah 06:30’da ilk seferine başlayan otobüsler akşam geç saatlere kadar kent merkezinden ilçelere yine aynı şekilde ilçe merkezinden Van’a gelen yurttaşlara ucuz ve kaliteli ulaşım hizmeti sunuyor. Ucuz ve kaliteli hizmetin yanı sıra yurttaşları eşsiz Van doğası ile bütünleştiren otobüsler, konforlu ulaşım ile yurttaşlara sorunsuz ve tam zamanında seyahat imkanı da sağlıyor. Ucuz ve konforlu ulaşım hizmeti ile yurttaşları her gün düzenli olarak Van ve ilçeler arasında taşıyacak olan otobüs sayıları 2016 yılı içerisinde talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda çoğaltılacak.
 
Büyükşehir Belediyesi ulaşımda farkındalık yaratıyor
Kentte yaşanan ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için kentte ilk defa otobüs alımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, aldığı yeni otobüsler şoförlerine eğitim vererek toplu ulaşımda farkındalık yaratıyor. Bölge de bir ilki gerçekleştirerek aldığı otobüslerde kadın şoför ile toplu ulaşıma başlayan Büyükşehir Belediyesi, yolcuların ulaşımını güvenli ve konforlu bir hale getirmek için şoförlere eğitim vermeye başladı. 213 şoföre eğitim vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, araçların teknik özellikleri, araçların periyodik bakımları, yolcu davranışı ve tutumlar hakkında uzman kişilerin katılımı ile eğitim verdi. Klasik toplu ulaşım anlayışını ortadan kaldıracak olan Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda yaşanan sorunları ortadan kaldırarak yurttaşlara modern ve kaliteli toplu ulaşım hizmetini hayata geçirecek.
 
Van’da ulaşım sorunu en aza indi
Ulaşım sorununda devrim gibi çalışmalar ile ulaşım sorununu ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Hizmetler Daire Başkanlığı, diğer taraftan ise UKOME kararları ile yeni projeler hayata geçirdi. Korsan taşımacılığa savaş açan Büyükşehir Belediyesi, kent halkının güvenilir ve rahat ulaşımı için minibüslerde sıkı denetim yaptı. Minibüsleri mahallere göre renklendiren Büyükşehir Belediyesi, yine kentte bulunan taksi duraklarının yenilenmesi için UKOME’den yeni kararlar aldı. Ulaşımda özellikle ilçeler arası yaşanan ücret muammasına son veren Büyükşehir Belediyesi ücretleri sabitleyerek yurttaşların mağduriyetinin önüne geçti. Okul çevrelerinde ise hız kesiciler koyan Büyükşehir Belediyesi, yine trafikte farkındalık yaratmak için öğrencilere trafik bilinci geliştiren eğitimler verdi. Tüm bu çalışmalar ile Van’da ulaşım sorununu ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, ulaşım sorununu en aza indirdi.
 
Ulaşıma dev bütçe ayrıldı
Büyükşehir Belediyesi, ulaşım hizmetleri için belediye tarihinin en büyük bütçesini ayırdı. Ulaşım için sadece bir sezon içerisinde 18 milyon 781 bin TL bütçe ayıran Büyükşehir Belediyesi, ilçeler için büyüklüklerine göre eşit bütçeler ayırdı.