BÜRO MEMUR-SEN’DEN EYLEM - VAN HABERLERİ

BÜRO MEMUR-SEN’DEN EYLEM - VAN HABERLERİ
Büro Memur-Sen Van Şubesi Başkanı Mahmut Gülaçar, meteoroloji çalışanlarının havacılık tazminatının ödenmesi gerektiğini belirterek, bu nedenle bir gün tüm meteoroloji ve havalimanlarında uçakların kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını hazırlamayarak rötar ve uçak kaldırmama eylemi yaptıklarını söyledi.
Van Ferit Melen Havalimanı önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Büro Memur-Sen Van Şubesi Başkanı Mahmut Gülaçar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin havacılığa katkılarından dolayı personel giderleri olarak Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’ndan (Eurocontrol) para aldığını belirterek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin personel gideri olarak aldığı bu parayı havacılık tazminatı adı altında personeline ödediğini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün personel gideri için Eurocontrol’dan 2012 yılında 27 milyon, 2013 yılında 33 milyon, 2014 yılında 36 milyon lira aldığını ifade eden Gülaçar, “Ne yazık ki, meteoroloji çalışanlarının hakkı olan bu paranın çalışanlara ödenmesine izin verilmemiştir. Dört yıldır yapılan bu haksız uygulamayla 24 saat kesintisiz hizmet veren meteoroloji çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozmuştur” dedi. Bu para havacılık tazminatı olarak yansıtılmadığı için uluslararası bir kurum olan Eurocontrol’a karşı suç işlendiğini ifade eden Gülaçar, şöyle konuştu: “Bu durumun Eurocontrol’a şikâyet edilmesi halinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü, personel giderleri kaleminden aldığı geliri geriye dönük olarak Eurocontrol’a ödemek zorunda kalacaktır. Daha vahimi böyle bir uygulamanın uluslararası kurumlar nezdinde ortaya çıkması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve ülkemizin imajını yurt dışında sıkıntıya düşürecektir. Ülkemizin itibarı için havacılık tazminatı meteoroloji çalışanlarına bir an önce ödenmelidir.”

Meteoroloji çalışanlarının alın teri ve emeğinin karşılığı olan havacılık tazminatının ödenmesini istediklerini vurgulayan Gülaçar, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün tüm havalimanlarında uçakların kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını hazırlamayarak bazı havaalanlarında rötar, bazı havaalanlarında uçak kaldırmama eylemi yapıyoruz. Büro Memur-Sen olarak vatandaşlarımızı mağdur edecek böyle bir eylemi yapmak istemezdik. Ancak, meteoroloji çalışanlarının havacılık tazminatı gasp edilmektedir. Meteoroloji çalışanlarının mağduriyetine son verilmesi için havacılık tazminatı mutlaka yasalaştırılmalıdır. Aksi takdirde, Büro Memur-Sen olarak, meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenene kadar yeni eylemlerle basın açıklamalarıyla mücadelemize devam edeceğiz.”