BOYKOT’U BIRAK HDP’YE GEL - VAN HABERLERİ

BOYKOT’U BIRAK HDP’YE GEL - VAN HABERLERİ
VAN HABER - Kent genelinde seçim çalışmalarını dört koldan devam ettiren HDP’de adaylar ve parti farklı gruplar halinde seçim çalışmaları yürütürken adaylar her ilçe ve mahallede halk ile bir araya gelmeye devam ediyor...
HDP seçim çalışmalarını Van’ın genelinde yürüttüğü mahalle, esnaf ve ev ziyaretleriyle sürdürüyor. Çalışmalarını sürdüren adaylar ilçe ve mahallelerde halkla bir araya gelirken HDP Van Milletvekili adayı Selami Özyaşar Küressünniler ile bir araya gelerek HDP’ye katılım çağrısı yaptı. Özyaşar; “Vanlı Küresünniler’in de HDP de yerini alarak gökkuşağına bir renk katmasını istiyoruz. HDP çatısı altında birleşerek 7 Haziran’da AK Parti iktidarını yıkalım.” Dedi.

 KÜRT SORUNU TÜM HALKLARIN SORUNUDUR

Kent genelinde seçim çalışmalarını dört koldan devam ettiren HDP’de adaylar ve parti farklı gruplar halinde seçim çalışmaları yürütürken adaylar her ilçe ve mahallede halk ile bir araya gelmeye devam ediyor. Bu anlamda çalışmalarını yürüten HDP’liler farklı adaylarla farklı bölgelerde propagandasını sürdürdü. HDP’nin adaylarından Remzi Özgökçe Saray’da halk ile bir araya gelirken, yaptığı konuşmada, "Türkiyenin en büyük sorunu Kürt sorunudur. AKP hükümetinden birileri çıkıp 'Kürt sorunu yoktur'  diyor. Oysaki Türkiyenin en büyük sorunu Kürt sorunudur. Bu sorun ancak HDP(Halkların Demokratik Partisi) ile çözülebilir. Kürt sorunu sadece Kürtlerin değil tüm halkların sorunudur." dedi.

ÖZCANER: AKP’NİN MİADI DOLDU

HDP Van Milletvekili Adem Özcaner ise HDP ve DBP’li yöneticiler ile birlikte Gevaş’taydı. Gevaş'ın Kayalar (İliç), Yuva (Sark), Barışık (Miçarus) mahallelerini ziyaret ederek 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye destek isteyen Özcaner, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artık AKP'ye oy toplamak için açık açık İslam dinini ve Kuran-ı Kerimi meydanlarda kullanmaya başladı. Ancak korkunun ecele faydası yok. Dini onların tekelinden kurtarıp, insanların inancını özgürce yaşamalarının önünü açacağız. Tabi 7 Haziran'da HDP'ye zafere ulaştırıp, AKP'nin Kürdistan ve Türkiye'de miadının dolduğunu bütün halkımıza açıklayacağız." şeklinde konuştu.

EDREMİT

HDP’de önemli ilçelerde de seçim komisyonlarının yaptığı planlamalar çerçevesinde büro açılışları, ‘çatkapı’ ev çalışmaları, mahalle toplantıları, esnaf taziye düğün, ev ziyaretleri, ikna komisyonları çalışmaları şeklinde ilçede yoğun bir seçim seferberliği sürdürülüyor. Bu anlamda seçim çalışmalarını yürüten HDP adayı Selami Özyaşar Edremit’te de önemli çalışmalarda yer alırken buradaki ziyaretlerinin ardından seçimleri Boykot eden Küressünni köylerini de ziyaret etti. Halk toplantılarının düzenlendiği mahallelerden Köprüler (Qêm) mahallesinde  Türk kökenli olduklarını belirten ve AKP’nin kendilerine milletvekilli adaylığı vermediği için boykot kararı alan Küresünniler’le halk toplantısında bir araya gelen HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar, parti olarak tüm düşüncelere, inanışlara, etnik gruplara eşit mesafede yaklaştıklarını ve herkese saygı duyduklarını  bunun için de Küresünni yurttaşların aldığı ‘Boykot’ kararına saygı duyduklarını belirtti. HDP’nin ülkedeki her etnik yapıdan dilden,kültürden insanlardan oluşan bir gökkuşağı olduğunu belirten Özyaşar, AKP diktatörlüğüne karşı halkların buluştuğu bu gökkuşağında Vanlı Küresünnilerin de yerini alarak gökkuşağına bir renk daha katıp umudu daha da büyütmelerini istediklerini dile getirdi. Türkiye halklarının HDP çatısı altında birleşerek tekçi AKP iktidarını 7 Haziran’da yıkacağını belirten Özyaşar, halkların özgürlük ve demokrasi halayında Vanlı Küresünni yurttaşlarında yerin alması gerektiğini söyledi.