BİTİK AİLESİNİN YOL ÇİLESİ - VAN HABERLERİ

BİTİK AİLESİNİN YOL ÇİLESİ - VAN HABERLERİ
Abdulkerim Bitik Süphan Mahallesi Öztürk Sokak'ta oturuyor. Bitik ailesi Bir yılı aşkın süredir yol ve kanalizasyon sorunuyla baş başa...

Abdulkerim Bitik bir yılı aşkın süredir yol ve kanalizasyon sorunu olduğunu dile getiriyor. Bitik bütün kapıları çaldığını fakat sonuç alamadığı belirtiyor. Bitik yaşanan sorunu şöyle dile getiriyor:


Biz burada 2011 yılında kendi imkanlamızla bir ev yapmaya çalıştık. Bizim yolumuz yoktu burası İHH Konteyner Kent tarafından kiralanmıştı. Bize geçici olarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yol verilmişti. Biz burada Büyükşehir Belediyesi tarafından park yapılacağını bilmiyorduk. Şu an park yapılıyor 2014 yılından beri ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Sularımız yaklaşık olarak 4 ay kesildi, sonra kanalizasyonumuz iptal edildi. Evimizin ana girişi kapatıldı. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ben defalarca Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi'ne, VASKİ'ye başvurmama rağmen herhangi bir sonuç alamadım. Bu soruna yeteri kadar ilgi göstermediler, çözüm üretemediler. 2014 yılının Ekim ayından beri ailece ciddi sorunlarla karşılaşıyoruz. Alt yapı istiyoruz, yol istiyoruz. Büyükşehir park alanı yapıyor, bizim için halkımız için yapıyor ama bir taraftan da insanların sağlığını düşünmesi gerekiyor. Belediyemiz bu parkı yaparken bizi de düşünmeli. 

VASKİ EDREMİT BELEDİYESİ'NE GÖNDERİYOR, EDREMİT BELEDİYESİ VASKİ'YE !

Yolumuz çok ciddi bir sorun şu an yolumuz kapalıdır, bir yerden girip çıkamıyoruz. Herhangi bir yer açık değil duvar çekilmiş araba giremiyor, hastamız var ambulans giremiyor. Edremit Belediyesi'nin yaptığı Eğitim Destek Evi var burada şu an Eğitim Destek Evi'nin de yolu yok onlarda mağdur. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi'ne başvur onlar da bana şöyle dedi: "Edremit Belediyesi'ne bağlısınız Edremit'e gideceksiniz dediler."

Şu an yolu Edremit Belediyesi çözecek ama buradaki park ve duvar sorunu Büyükşehir Belediyesi'nden kaynaklı bu sorunu çözecek olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü'dür. İki Belediye anlaşamıyorsa bizim ne suçumuz var. Rica ediyoruz iki belediye bu konuyu dikkate alsın bizim yol ve kanalizasyon sorunumuzu çözsün. "VASKİ'den aldığım cevap ise Edremit Belediyesi sana yol getirecek ondan sonra biz alt yapı olarak çalışmalara başlayabiliriz. Edremit Belediyesi diyor ki: Vaski alt yapıyı yapsın biz sonradan yol getirebiliriz diyor" yani ortada çelişkeler oluşuyor bu şekilde de ben ve ailem çok zor durumda kalıyoruz.

İmar Planı'na göre evimin arka tarafından 12 metrelik yol geliyor ama o yoluda açamıyorlar sebebi ne onu da bilmiyorum. Arka tarafı kullanmak istiyorum ama orada da şöyle bir problem var: Özel mülkiyet olduğu için komşular yol olarak kullanılmasına izin vermiyor evi yaptığımız zamanda komşularımız ile sorun çıkmasın diye anlaşmıştık onlarda haklı olarak özel mülkiyet vurgusu yapıyor. Bu sorun bana göre Belediye'nin çözeceği bir sorundur. 

AMBULANS İÇERİ GİREMEDİ

Kanser hastası annem var (Hava Bitik) bir hafta önce çok dramatik bir olay oldu: Park çalışması vardı, Annem fenalaştı ambulans çağırdık ambulans ön taraftan (parkın yapıldığı taraf) geldi fakat evimizin önüne duvar örüldüğü için ambulans içeri giremedi sedye ile belli bir yere kadar taşımak zorunda kaldık. Ambulans geldiği zaman Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden Mühendisler buradaydı. Kendilerine ilettim durumu bana o saatte "belediyeye ya da Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne gideceksin" dediler. 

Bende duruma çok sert tepki gösterdim. Annem çok hastaydı ambulans içeri giremiyordu bende Eğitim Destek Evi'nin ön tarafına sonradan çekilen duvarın kalıbını yıkmak  zorunda kaldım fakat demirleri hala duruyor. 

BELEDİYELERE VE VASKİ'YE ÇAĞRI: BİZE BİR ÇÖZÜM BULSUNLAR

İHH Konteyner Kent kaldırıldıktan sonra bizim de alt yapımız kesildi çünkü park yapılınca kanalizasyon sistemi iptal edildi. Eğitim Destek Evi'nin vidanjör sistemi ile  kanalizasyon sorununu çözmeye çalışıyorlar ama o da yeterli olmuyor. Tam aksine çekilen duvar sonucu yağmur suları ve kanalizasyon evimizin önünde gölet oluşturmuş çünkü dışarıya gideri yok. Ben Van Büyükşehir Belediyesi'ne, VASKİ'ye, Edremit Belediyesi'ne sesleniyorum. Bize bir çözüm bulsunlar.

 





KAYNAK; GAZETEVAN.COM