BANKA REHİNE KRİZİ SONA ERDİ - VAN HABERLERİ

BANKA REHİNE KRİZİ SONA ERDİ - VAN HABERLERİ
Van'da soygun amacıyla girdiği banka şubesinde 9.5 saat rehinelerle birlikte kalan soyguncu polise teslim oldu.
Van'da soygun amacıyla kamu bankasına soygun amaçlı giren 29 yaşındaki Veysel Y., saat 16.30 sıralarında Van-Erciş karayolu üzerindeki bir bankanın şubesine elindeki pompalı tüfekle güvenlik görevlisini etkisiz hale getirmişti.

Olayı duyan rehine yakınları banka şubesi önüne akın etti. İçeride bankada görevlilerini rehin alan şahıs, polisin yoğun çalışmaları sonucu ikna olarak teslim oldu. Kısa süre sonra Emniyet Müdürü Karaaslan, soyguncu Y. ile birlikte bankada çıktı. Kurtarılan bankadaki 7 rehine, dışarıda kendilerine bekleyen yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşı döktü.

Bankadan çıkarıldıktan sonra özel bir araca konulan V. Y., sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Böylece saat 16.50'de başlayan rehine krizi sabaha karşı saat 02.15'te sona erdi.  Bu arada, Hak-İş'e bağlı Öz-İş Sendikası'nın Van eski temsilciliği yapan V. Y.'ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde çalışmak için müracaat etiği ancak işe alınmadığı da belirtildi.



VAN EMNİYET MÜDÜRÜ KARAASLAN: 7 REHİNE YARA ALMADAN KURTULDU

Olayın ardından Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan açıklamalarda bulundu. Karaaslan, olayın ailevi problemlerden kaynaklandığını ve Y.'ın bundan dolayı bunalıma girdiğini söyledi. Rehinelerin hiç bir yara almadıklarını da belirten Karaaslan şöyle konuştu:

"Sabırlı davrandık. Meslektaşlarımızın ve avukatın uzun süren ikna çabaları sonuç verdi. Ve kendiliğinden teslim oldu. Üzerinde bomba görünümü verdiği bir düzenek, bir kuru sıkı tabanca, bir pompalı tüfek ve güvenlik görevlisinden aldığı tabanca vardı. Ayrıca içerde 10 rehine bulunuyordu. Bunlardan 3'ünü serbest bırakmıştı. Geri kalan diğer 7 rehine ise yara almadan kurtuldu. Görev yapan herkese teşekkür ediyorum."

Gözaltına alınan V. Y. hakkında ise soruşturma başlatıldığı belirtildi.