AK PARTİLİ KIZILTAŞ BASINLA BİR ARAYA GELDİ - VAN HABERLERİ

AK PARTİLİ KIZILTAŞ BASINLA BİR ARAYA GELDİ - VAN HABERLERİ
AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Eyüp Kızıltaş, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin Van için çok önemli olduğunu ifade etti.
Basın mensuplarıyla bir araya gelen Eyüp Kızıltaş, 7 Haziran seçimlerinin yakın siyasi tarihimizin en önemli seçimlerinden biri olacağını söyledi. Eyüp Kızıltaş, “Bu seçimde ideolojiden uzak tamamen stratejik bir seçim olmalı. Bu stratejiden ilimiz ve insanımız için ortak gelecek ortak menfaatler üzerine kurulu bir plan olmalıdır. Bu seçimde insanlarımızın ortak akılda ve ortak paydada birleşmesi, klasik parti taraftarlığını bir kenara bırakarak ilimiz için öncelikli ve acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hedefler belirlenmelidir.

Demokrasiye giden yollardan biri olan seçimler, insanlar tam anlamıyla taleplerini ortaya koyduğunda önem kazanır. Sandığa giden insanlar taleplerini, beklentilerini ortaya koyamıyorlarsa seçimlerin bir anlamı olmaz. İşte bu seçimlerde ortaya konulan talep ve beklentilerimiz, cumhuriyet tarihinin en önemli Barış ve Kardeşlik Projesi olan çözüm sürecinin başarıya ulaşması nihai hedef olmalı, sürecin başarılı olmasına katkı sunulmalıdır. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerden biri olmasına karşın, işsizlik oranı Türkiye ortalamasının iki katı olan ilimizde bu genç ve işsiz kesimin ekonomiye, üretime katılımı sağlanarak, bu işsiz ordusuna iş ve aş imkanı sağlamak hedef alınmalıdır. Sanayi üretimi ve ticaret hacmi açısında 81 il içerisinde son 10 il içinde bulunan ilimizin bu durumunun ilgili kurum ve odalarla birlikte ele alınarak ilk 10 il arasına konulması hedeflenmelidir.

Türkiye ortalamasında kişi başına düşen milli gelir yaklaşık 11 bin dolar iken, ilimizde bu oran yaklaşık 3,5 bin dolar seviyesinde görülmektedir. Bu düşük gelir ve fakirlik tablosunun değiştirilmesi ve daha da yükselmesi hedeflenmelidir. İlimizin YGS, LYS ve TEOG sınav sonuçlarına göre 81 il içerisinde son 10 il arasında bulunan eğitim durumunun ele alınarak ilk 10 il arasına çıkarılması hedeflenmelidir. İlimizin ekonomisinde büyük bir yer alan tarım ve hayvancılık, aynı zamanda istihdamın da önemli bir bölümü bu alanda sağlanmaktadır. İlimizin iklim koşulları, eğitim düzeyi, sosyal yapısı, yetiştirilen ürün çeşitliliği ve kalkınmışlık düzeyine göre tarım ve hayvancılığın yeniden canlandırılarak ekonomi ve istihdam alanı açılması hedef alınmalıdır.

Bir tarih ve kültür kenti olan, binlerce doğal güzelliği ile Doğu ve Güneydoğu’nun incisi olan ilimizin bu değerlerinin ön plana çıkararak ekonomiye kazandırılması hedef alınmalıdır. İlimizin ortak geleceği ve menfaatleri doğrultusunda ilin tüm dinamiklerinden oluşan bir etik değerler komisyonu kurulmalı, bu komisyon ilimizde hakem görevi yapmalı, ilimizin sosyal, ekonomik ve siyasal konularında inisiyatif alarak toplumu bilgilendirmeli ve yönlendirmelidir” şeklinde konuştu.