AGD ŞUBAT AYI İL DİVAN TOPLANTISI - VAN HABERLERİ

AGD ŞUBAT AYI İL DİVAN TOPLANTISI - VAN HABERLERİ
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi’nin ‘Şubat Ayı İl Divan Toplantısı’ düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından konuşan Van Teşkilat Komisyon Başkanı Ömer Gündüz, dünyanın en büyük sivil toplum teşkilatlarından olan Anadolu Gençlik Derneği’nin İslam coğrafyasında İslami hassasiyetlere sahip çıkmaya çalıştığını ve İslami değerlerden hiçbir şekilde taviz vermediğini söyledi. Gündüz, “Güçlü bir teşkilatın Van şubesi olarak; ilimizde üniversite, ortaöğretim, çalışan gençlik ve hanım kollarına yönelik faaliyetlerimiz devam etmektedir. Toplum olarak, tarihi ve olup bitenleri doğru okuduğumuzda yeryüzünde değişmez tek gündemin hak ile batılın mücadelesi olduğu görülecektir. Rabbimizin bizden bu noktada istediği, hakkın yanında olmak, onurumuzla şahsiyetimizle dik durmak ve Allah’ın davası uğrundan da cihat etmektir. Bu amaçla Van şubesi olarak ilçelerimizle ve komisyonlarımızla uyumlu bir şekilde çalışarak ‘Milli Görüş’ anlayışına uygun nesillerin yetişmesi için çalışmaktayız” dedi.

İslam’ın sadece ferdi ibadetlerden ibaret olmadığını, toplumsal ibadetlerin de olduğunu ve bundan dolayıdır ki Peygamber Efendimizin (S.A.V) sahabesinin bize en güzel örnek teşkil ettiğini söyleyen AGD Eski Şube Başkanı Nazım Yakut, “Sahabe efendilerimiz Mekke’den, Medine’den kalkıp dünyanın dört bir tarafına İslam’ı tebliğ etmek için dağıldılar. Ulaştıkları beldelerde günümüz değimiyle İslam’ın şubelerini hayata geçirerek toplumsal faaliyetleri başlattılar. Bu sistemi kendisine model olarak gören Milli Görüş camiası, bu uğurda her türlü çalışmayı yapmaya devam ediyor. Van’da bu şubelerden birisidir” dedi.

Divan toplantısı, toplantıya katılan komisyon başkanları ve üyelerinin aylık çalışma ve faaliyetler hakkında hazırladıkları raporları sunmasının ardından son buldu.