Ziraat odalarından deprem bölgesine 300 adet yemlik yardımı

Ziraat odalarından deprem bölgesine 300 adet yemlik yardımı
Van Ziraat Odaları içerisinde 300 adet yemlik bulunan 4 kamyon yardım malzemesini Başkale'deki depremzedelere ulaştırmak üzere bölgeye gönderdi.

Merkez üssü İran'ın Hoy şehrinde 23 Şubat günü meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki iki deprem Van'ın Başkale ilçesini vurmuştu. Depremde ilçeye bağlı Özpınar, Gelenler, Güvendik, Böğrüpek ve Kaşkol  mahallelerinde  10 kişi yaşamını yitirirken, 3 bini aşkın hayvan telef olmuş, 376 konut, 447 ahır ve 65 su deposu yıkılmıştı. Bölgenin yapısı dikkate alındığında depremzedelerin en temel ihtiyaçlarının başında hayvan barınakları ortaya çıkmıştı.

 

 

HASAN ÖZGÖKÇE: DEPREM ANINDAN İTİBAREN SAHADA OLDUK

Depremin ardından Van Ziraat Odaları İl Koordinasyonu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ile irtibata geçerek Başkale'deki üreticilere ve çiftçilere ilk etapta 300 adet yemlik gönderdi. Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı, Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, depremin olduğu ilk andan itibaren bölgeyle ve çiftçilerle irtibat halinde olduklarını belirterek, "Depremin ilk günü ziraat odaları il koordinasyonu olarak Başkale ziraat odası ile irtibata geçtik. Deprem bölgesinde heyet olarak incelemelerde bulunduk.  Hayvanlar için kurulan  çadırlarda neler eksik bunları not aldık." dedi.

 

 

"300 ADET YEMLİĞİ DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİK"

 TZOB Genel Başkanı  Şemsi Bayraktar'ın konuya büyük bir hassasiyetle yaklaştığını sözlerine ekleyen Koordinasyon Başkanı Özgökçe: "Özellikle koyunların yavrulama dönemi olduğu için çadırlarda koyunlar ve kuzuların yemliklerinin ve suluklarının eksik olduğunu gördük. Çiftçilerimizin bu konuda talepleri vardı. Bunu rapor olarak TZOB Genel Başkanlığına bildirdik. Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar ile telefonda görüştük durumu anlattık. Sayın Başkan çiftçi ve üreticilerimizin bu taleplerinin karşılanacağını söyledi. Akabinde bizde Van Ziraat Odaları olarak hareket geçtik. İlk etapta koyun ve kuzular için el birliğiyle 300 tane yemlik temin ve afet bölgesine gönderdik.  Bizi depremin olduğu ilk günden beri yalnız bırakmayan acımızı paylaşan Ziraat Odaları Genel Başkanı Sayın Şemsi Bayraktar'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.