Zahir Kandaşoğlu: İstedik ki Van’ın gençleri, evlatları iş sahibi olsun

Zahir Kandaşoğlu: İstedik ki Van’ın gençleri, evlatları iş sahibi olsun
Çıkışları ile sık sık gündem olan, Vanlı iş insanı Zahir Kandaşoğlu, yine flaş açıklamalar bulundu.

Van söz konusu olduğunda bütün kesimlerin kenti sahiplenmesi gerektiğini belirten Kandaşoğlu, “Van’ın bir tarihi var, özgeçmişi var, kimliği var. Farklı medeniyetlere başkentlik yapmış. Birbirimizi kandırmadan, ihanet içine girmeden, namuslu bir şekilde bu ile sahip çıkmamız gerekiyor.”dedi.

Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu, Van TSO eski Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van'da Türk Telekom Grup şirketi AssisTT'in açacağı, ilk etapta, 650 kişinin istihdam edileceği çağrı merkezi ile şirketin içinde bulunduğu diğer çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

 

KANDAŞOĞLU: BU YATIRIMIN HİKAYESİ BİZİZ

Açılacak olan çağrı merkezinde kademeli olarak binlerce gencin istihdam edileceğini belirten Başkan Kandaşoğlu,” Bu yatırımın hikayesi ‘biziz.’ Tekzen mağazasının üst kısmında 4 bin 500 metrekare alanımız var. Bu alanı çocuk dünyası, eğlence merkezi yapmaya karar vermiştik. Yüzde 70 oranında bitirmiştik. Daha sonra çağrı merkezi işi yapmak isteyen başka bir firma vardı. Fiyat olarak da güzel bir teklif ile geldiler. Hatta 100 bin TL kira bile vermeyi taahhüt ettiler.  Ama biz çocuk eğlence merkezi yapmak istemiştik ve kiraya vermek istemedik. Bu firmanın teklifini kabul etmedik. Aradan biraz zaman geçtikten sonra valimiz beni aradı. Türk Telekom’a bağlı bir firmanın Van’da yatırım yapmak istediğini söyledi. Kendisinin firmayı ikna ettiğini söyledi. Benden bir yer tahsis etmemi istedi. Bende şartları belirttim. Valimiz bin 500 gencin burada istihdam edileceğini söyledi. Bana “Kandaşoğlu haklısın senin yerin değerli, ekspertiz gelmiş bir değer biçmiş, sen az bile kira istiyorsun ama daha çok indirim yapman gerekiyor. Bu mesele Van’ın, memleketin istihdam meselesidir.” Bende tamam sayın valim yetki sizdedir dedim ve yatırımdan vazgeçtim.”dedi.

 

 

“VAN’IN GENÇLERİ, EVLATLARI İŞ SAHİBİ OLSUN”

Eylül ayına kadar Assistt firmasından kira bedeli almayacağını ifade eden Kandaşoğlu, “Bu firma Türk Telekom’un firmasıdır, çalışmalara başladılar. Zaten başvurular ilana da çıktı. İlk etapta 650-800 arası kişi çalışacak. Ondan sonra vardiya sistemiyle bin 500 iki bin kişi çalışacak. Binanın kapasitesi buna uygundur. Zaten vardiya sistemiyle çalışma olacak. Herkes bir anda çalışmayacak. Çok cüzi bir fiyata binayı kiraya verdik. Çünkü istedik ki Van’ın gençleri, evlatları iş sahibi olsun. Binada ilgili firma tarafından tadilata başlandı. Tahminim o ki Eylül gibi bu iş start alacak.  Zaten 1 Eylül’e kadar hiç kira almayacağım. Amacımız Van’da bu istihdamın olmasıdır.” Diye konuştu.

 

 

 

 

 “VAN HALKININ DAR GÜNÜNDE YANINDAYIZ”

Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kandaşoğlu, Van İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasını taahhüt edilen süreden önce teslim edeceklerini söyledi. Kandaşoğlu:  “Korona virüs bütün dünyayı alt üst etti, zor dönemler yaşadık. Ama üretim, faaliyet devam etmeli. Ben Emniyet Müdürlüğü binasını yapıyorum. Her birim farklı yerde hepsini bir araya getirmek ve örnek bir çalışma ortaya koymak zorundayız. Bizde gece gündüz çalıştık 2022 bitmesi planlan hizmet binasını Allah’ın izniyle üç ay sonra teslim edeceğim.  Dile kolay 60 bin metrekareye sahip bir inşaat. Bir senenin içerisinde bitiriyorum.  Emniyet Genel Müdürümüz bir hafta önce Van’daydı. Geldi hizmet binasında incelemelerde bulundu. İnşaat’ta kullanılan malzemeyi inceledi, saha incelemesi yaptı. Genel müdürümüz büyük bir takdir ve teşekkürle sahayı terk etti. Bizde bu gurur ve şerefle milletimize layık olmaya çalışıyoruz. Aldığımız işi ilimizin geleceği için yapıyoruz. Malımız, mülkümüz, servetimiz yalnız Kandaşoğlu ailesine ait değildir. Bu servet bütün Van halkınındır. Bütün Van halkının dar gününde yanında olmaya çalışıyoruz. Deprem oluyor, grubumuz hemen kamyon, kepçe ve greyderleriyle orada oluruz. Devlet bize bir iş verirse yaparız. Hemen para pul istemeyiz. Kampanya açılıyor koşa koşa gidip destek veriyoruz. Bizim bu ile ciddi katkımız var. Çünkü Van ile varız, Van’a sevdalıyız.”

 

 

 

 

 

“ŞİRKET OLARAK VAN’IN SORUNLARINA DUYARLIYIZ”

Doğu Şirketler Grubu ailesi olarak Van ile ilgili her türlü şeye duyarlı olduklarını anlatan Başkan Kandaşoğlu, “ Van spor’a bugüne kadar kim ne kadar ödemiş, herkes makbuzunu ortaya koysun. Öyle laf ile olmuyor. Ben eğer 1’inci ligden itibaren hesaplarsam belki 1 milyon TL’den fazla yardım yapmışım. Ama son 3 sezon 600 bin TL’ye nakit destek sağlamışım. Kaç kez tarafları deplasmana gönderdim.  Bizim aile olarak, grup olarak işin içinde olmadığımız bir yer yoktur. Üniversite arar yardım ister, hemen koşarız. Valilik arar, jandarma arar, baş üstüne dedik. Bu sene çok çetin bir kış geçirdik. Büyükşehir, İpekyolu belediyesi bizden destek istedi. Hemen yardıma koştuk. Bir TL fatura kesmedik. Her dönem böyleyiz.”dedi.

 

 

 

 

 

“YILLAR ÖNCE BÖYLE BİR PROBLEMİ ÇÖZDÜM”

Yakın zamanda İran’dan Van’a gelen tonlarca karpuzun vagonlarda çürümesini de eleştiren Kandaşoğlu, şu ifadelere yer verdi:  “Van’da tonlarca karpuz çöp oldu. Gidin AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile dönem milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’na sorun.  Yaklaşık on sene önce yine böyle bir sorun oldu. Gidip mecliste bu vekilleri aldım. Dış ticaret müsteşarlığına gittik. Kaç saat içinde bu problemi çözdüm onlar söylesin. Ben bunu şov için söylemiyorum.”

 

 

 

 

KANDAŞOĞLU: ÇEVRE YOLU İLE İLGİLİ OLUMSUZ BİR DÖNGÜ YAŞANIYOR

Başkan Kandaşoğlu, çevre yolu sorunun çıkmaz bir hal aldığını ve bu durumdan üzüntü duyduğunu belirterek, “ Yöneticiler zamanında büyük yanlışlıklar yapmış, 18’inci madde ile çevre yolunu çözmeye çalışmışlar. Bu madde çalışmayı zorlaştırıyor. Birçok kişinin çevre yolunda kendi mülkiyeti var. Çevre Yolu güzergâhında yüzde 80 tapulu araziler var. Her defasında ilan askıya çıkıyor, itiraz ediliyor, iptal ediliyor. Böyle bir olumsuz döngü yaşanıyor.  Dönem bakanları, valileri, talimat veriyor. Bu durum bir türlü düzelmiyor. Aldığım son bilgiye göre yetki Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünde. Müdürümüz büyük çaba gösteriyor. Eğer çok ciddi bir itiraz olmazsa inşallah çözülecek.  Ama toplu şekilde bir itiraz olursa maalesef yine çözülmez. Çözüm kamulaştırma ama 18’inci maddeye göre kamulaştırma da yapılmıyor.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

“ŞEHRİMİZİN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI DAHA GÜZEL OLACAK”

İpekyolu üzerinde bulunan kaldırımların ve orta refüjlerin yaptıkları çalışma sonucu çok daha modern bir şekilde olacağını ifade eden Başkan Kandaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Van’ımızda yıllardan beri sulama tankerleri ile orta refüj sulanıyordu. Şimdi bu çağda böyle bir şey olabilir mi? Trafik zaten sıkıntılı, çevre yolu, sahil yolu yok. Bu yol İpekyolu olduğu için işi de Karayolları almış.  Bu dönemde elle bitkiyi, ağacı sulama devri değil. Karayolları da bu işi ihaleye çıkardı. Bizde bu işi büyük bir kırım ile aldık. Üniversite ile Karayolları Bölge Müdürlüğü arasını komple otomatik sulama sistemi suluyoruz. 5 KM’de bir su deposu yaptık. Sistem gece kendiliğinden devreye girecek. Hem bitkiler, hem ağaçlar, hem çimler bu yöntemle sulanacak. Bu güzergah aynı havalimanı kavşağında olduğu gibi yemyeşil olacak. Özel çim kullanıyoruz. Şehrimizin giriş ve çıkışları daha da güzel olacak. Kavşaklar çok daha güzel olacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün olduğu çevrede bir çalışma yapılmayacak. Bildiğim kadarıyla oraya bir proje yapılacak. Ama diğer tarafların hepsi 3 ay içinde bitecek.”

 

 

“TEKSTİL FİRMALARI İKİNCİ ETABA RAĞBET GÖSTERECEK”

Van ve çevre illerde Doğu Şirketler Grubuna ait şantiyelerin memlekete hizmet verdiğini aktaran Kandaşoğlu, şunları kaydetti: “Tekstil kent ikinci etap da alt yapı işi yapıyoruz. Çok güzel bir alt yapı projesi hazırlamışlar. İkinci etap OSB’nin üst tarafında bulunuyor. Bu güzergâhta çok kıymetli parseller bulunuyor. Ben inanıyorum ki burada doğalgaz, elektrik ve su sistemi de tam anlamıyla faaliyete girince buraya çok büyük tekstil firmaları rağbet gösterecek. Büyük markalar bu arsaları görseler kesinlikle fabrika kurarlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aldığımız işleri hakkıyla, düzgün bir şekilde bitirmeye çalışıyoruz. Bizim grupta şu an 500 kişi çalışıyor. Muş Malazgirt’te şantiyemiz var, Bahçesaray’ın şehir geçişini yapıyoruz.”

 

 

KANDAŞOĞLU: TV AÇMAYI PLANLIYORUZ

Vanlı iş insanı Kandaşoğlu, televizyon, basın yayın sektörüne her zaman ilgili olduğunu ifade etti. Kandaşoğlu: “Televizyona her zaman ilgim vardı, daha önce biliyorsunuz bir TV’miz vardı. Sonra farklı süreçler oldu ve o TV’yi sattık. Şu an yine TV çalışmamız var. Çok büyük bir aksilik olmazsa yakın zamanda bir TV açmayı planlıyoruz.” Dedi.

 

“BAZI İNSANLAR BU İLDE BEDAVA YAŞIYOR”

Bir kentin markalaşması ve gelişmesi için Gaziantep örneğinin ele alınması gerektiğini de söyleyen Başkan Kandaşoğlu, “Benim iş adamlarına, basına çağrım şudur. Van’da gazetecilik yapan, köşe yazarlığı yapan kardeşlerim, hiçbir yerde geliri olmayan basın mensubu kardeşlerim görüyorum eziliyorsunuz. Oysa bu ilde bir samimiyet olsa, dürüstlük olursa, dik duruş gösterilirse vallahi hiç kimse sıkıntı yaşamaz. Gaziantep’i görüyorsunuz. Samimi bir şekilde üretim var ve herkes geçimini sağlıyor. Bazı insanlar bu ilde bedava yaşıyor. Bazılarının lafı ile yağcılık yapıyor. Bu memleket bu hesabı bilmelidir. Kim ne yapıyor, ne için çalışıyor. Kim Van için ne yapıyor. Herkes bilsin. İş adamlarına çağrım şudur. Herkes birbirine sadık olsa, dürüst olsa vallahi her şeyi çözeriz.”şeklinde konuştu. 

KANDAŞOĞLU: VAN HER ŞEYİMİZ

Farklı medeniyetlere başkentlik yapmış, kadim bir kentin bir üyesi olmaktan gurur duyduğunu belirten Kandaşoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Benim hayalim, aklım, fikrim Van’dır. Ben diyorum ki Van kazansın, Van kazandıktan sonra bizde illaki kazanırız. Yeter ki Van kazansın, kendine gelsin, kimliğine kavuşsun.  Van kimliğine kavuşmadıktan sonra bu şehirde hiçbir meslek grubu rahat edemez. Van bilinci oluşmalı Van’ı bütün her şeyin üstünde tutmamız lazım. Para, kazanç Van’ın önüne geçmemeli, geçemez de. Van her şeyimizdir. Van’ın bir tarihi var, özgeçmişi var, kimliği var. Farklı medeniyetlere başkentlik yapmış. Birbirimizi kandırmadan, ihanet içine girmeden, namuslu bir şekilde bu ile sahip çıkmamız gerekiyor. Eğer bir hatamız varsa da çıkıp bu ilden özür dilememiz gerekiyor. Ailem, grubum 1979 yılından beri bu meslektedir. Bu zamana kadar bütün halkımıza sesleniyorum. Bir Allah’ın kulu gelip desin ki senin grubunda, senin ailende, senin yanında çalışanlarda benim hakkım kaybolmuş.  Diyemez alnım ak. Her zaman da buradayım.  Özür dilemeye de hazırım.”

 

KAYNAK :ÖZEL HABER- GAZETEVAN.COM