YYÜ ile Fransa Rouen Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

YYÜ ile Fransa Rouen Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Fransa’nın Rouen Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi hususunda iş birliği protokolü imzalandı.
Proje Bazlı Mevlana Değişim programı kapsamında, YYÜ Edebiyat Fakültesi coğrafya Bölümü ile Fransa- Roeun Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi konusunda protokol imzalandı.

Mevlana Değişim Programı Protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin yurt dışına açılma, yurt dışından öğrenci ve öğretim elemanı değişikliği kabul etme ve destekleme anlamında üzerine düşeni yaptığını kaydetti.

Yönetim olarak yürüttükleri çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını belirten Rektör Battal, "Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Akköprü’nün YÖK’ e sunduğu projesinin kabul edilmesi bizim açımızdan oldukça önemlidir. Ayrıca konuyla ilgili Ebru Hocamızın YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından Ankara’ya davet edilmesi ise bizi daha çok çalışmaya teşvik etmiştir.  YÖK’e sunulan 152 proje içinde Akköprü’nün projesinin desteklenmeye uygun görülen 23 proje arasında yer alması bizler için oldukça önemlidir." diye konuştu.



Konuşmanın ardından Rektör Battal atarfından Mevlana Protokolü imzalandı.

Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Akköprü’nün YÖK’ e sunduğu projesi 24 ay süreyle desteklenmeye uygun bulunmuş ve 28 Eylül 2016 tarihinde YÖK’te projenin sözleşmesi imzalanmıştı. Projeye göre Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Fransa- Roeun Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yapılması planlanmaktadır.

Proje kapsamında YYÜ Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalında Yüksek Lisans Eğitimlerini sürdüren 4 öğrenci Rouen Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nde Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda eğitim görecekler.  Geçtiğimiz ay eğitim öğretim faaliyetine katkıda bulunmak için Fransa’ya giden ve Rouen Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nde dersler veren Ebru Akköprü, rektörlükten aldığı salahiyetle iki bölüm arasında işbirliğinin gerçekleşmesi hususunda yeni bir protokol sağlamıştır. 2020 yılına kadar geçerli olan protokole göre iki üniversite arasında Coğrafya Bölümü öğretim üyeleri değişim programı kapsamında ders ve seminerler verecekler.