YEŞİL SOL PARTİ VAN ADAY TANITIM PROGRAMI YAPTI

YEŞİL SOL PARTİ VAN ADAY TANITIM PROGRAMI YAPTI
VAN HABERLERİ - YEŞİL SOL PARTİ VAN ADAY TANITIM PROGRAMI YAPTI - Yeşil Sol Parti, yoğun yağmur nedeniyle seçim bürosu önündeki tanıtım toplantısını İpekyolu ilçesindeki bir düğün salonunda yaptı. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısına HDP, BDP il eşbaşkanları, Yeşil Sol Parti eşsözcüleri, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Zülküf Uçar, Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Sinan Çitfyürek, Gülderen Varlı, Mahmut Dindar, Havin Kiye, ve Taylan Ertaş. katıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan DBP İl Eşbaşkanı Şengül Polat, “40 yıldır Kürt halkı üzerinden bir yıkım ve imha konsepti devam ediyor. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde Sayın Öcalan üzerinden ağırlaştırılan bir tecrit var. Biz bir olursak bu tecridi kırabiliriz. Halkımız bunun için hazırdır ve 14 Mayıs’ta halkımız bunun cevabını en iyi şekilde verecektir” dedi.

8 MİLLETVEKİLİ ARKADAŞIMIZI MECLİS’E GÖNDERECEĞİZ’

Ardından konuşan HDP İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, “Tarihi bir süreçten geçiyoruz ve önümüzde çok önemli bir seçim var. Tarihten bugüne kadar halkımız her türlü zulmü, inkarı, insanlık dışı muameleyi gördü ama halkımız geri adım atmadı. Bugünden itibaren herkesin elinden geleni yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Veysi Dilekçi ise, “Partimiz gücünü Vedat Aydın, Deniz Poyraz, Orhan Doğan ve binlerce şehitten alıyor. Bu süreç içerisinde çok büyük bedeller ödedik, verdiğimiz bedellere rağmen boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Zindandaki arkadaşlarımız nasıl ki geri adım atmıyorsa biz de atmayacağız. Hedefimiz bu seçimde 8 arkadaşımızı da meclise göndermek istiyoruz. Bugünden başlayarak sokak sokak halkımıza ulaşarak onları sandıklara davet edeceğiz” diye konuştu.

‘BİR OLURSAK MUTLAKA BAŞARIRIZ’

Toplantıda konuşan KKP Genel Başkanı ve Van Milletvekili adayı Sinan Çiftyürek, “Kürdistan’ın dört parçasında savaşan herkese selamlarımızı yolluyoruz. Biz, 24 saat çalışır ve mücadele edersek başarırız. Biz halkımızın öğrencileri olacağız. Bir olursak mutlaka başarırız” dedi.

Konuşmaların ardından adaylar sahneye çağırılarak, kısa birer konuşma yaptı.

KAYNAK : VANEKSPRES / İSHAK KARA