VİED ‘şiddete’ karşı çalışma başlattı

VİED ‘şiddete’ karşı çalışma başlattı
Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED), engelli kadın ve çocuklara yönelik şiddete dikkat çekmek ve uyarılarda bulunmak amacıyla kitapçık aracılığıyla çalışma başlattı.

VİED, şiddete maruz kalan engelli kadın ve çocuklara yönelik olarak Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı çerçevesinde Avrupa Birliği’nin desteklediği bir çalışmaya start verdi.

‘ŞİDDETE SON!’ KİTAPÇIĞI

Konuyu yaygınlaştırmak ve duyarlılık oluşturmak amacıyla yürütüldüğü belirtilen çalışma çerçevesinde VİED, ilk önce ‘Şiddete Son!’ adı altında bilgilendirici ve yönlendirici kitapçık bastı.

Kitapçığın dernek üyelerine, kentteki işitme engelli ailelerine, esnafa, belediyelere, sivil toplum örgütlerine, kamu kurumları ile engelli derneklerine dağıtıldığı öğrenildi.

AMAÇ?

Kitapçıkta, yürütülen çalışmanın amacı, şöyle özetleniyor:

“Engelli kadılar ve kız çocuklarının yaşadığı her türlü şiddet hakkında eğitilmesini sağlayıp, engelli kadınlara yönelik şiddetin sonlandırılmasına ve azaltılmasına destek olmak, şiddete uğradıklarında korunmaları ve mücadele yollarını öğrenip güçlenmeleri amaçlanmaktadır.”   

KİTAPÇIKTA NELER VAR?

Kitapçığın ilk sayfalarında, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun maddeleri yer alıyor. 

Kitapçığın son bölümünde ise, şiddete uğrayan engelli bireyin neler yapması gerektiği ve nerelere başvurabileceği telefon numaralarıyla birlikte ayrıntılı olarak veriliyor. 

Arka kapakta da, derneğin iletişim kanalları notu yer alıyor.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Çalışmayla ilgili olarak gazetemize bilgi veren VİED yetkilisi Filiz Yörükoğlu, bu tür etkinliklere ağırlık vereceklerini söyledi.

Yörükoğlu, benzer bir etkinliği bu kez tüketici haklarıyla ilgili olarak, 16 Kasım Cumartesi günü saat 11.00-13.00 arasında Şişli Öğretmenevi’nde gerçekleştireceklerini kaydetti.

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI