VİDEO HABER Van uçak biletlerinin yüksekliğinin sebebi ne?

VİDEO HABER Van uçak biletlerinin yüksekliğinin sebebi ne?
Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs etkileri devam ediyor. Pandemi sürecinde birçok sektör büyük zarar gördü.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs etkileri devam ediyor. Pandemi sürecinde birçok sektör büyük zarar gördü. Bu sektörlerin başında turizm geliyor. Doğunun incisi Van, en çok etkilenen şehirlerin başında yer alıyor. Peki, Van’da uçak bilet fiyatları nasıl turizm acentaları bu durumu nasıl değerlendiriyor.

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Cevdet Özgökçe, “Türkiye’nin en pahalı parkuruyuz, Kars, Erzurum, Ağrı, Gümüşhane, Şırnak, Diyarbakır, Batman, gibi şehirlere aynı mesafede uçan bir şehiriz. Fakat bu şehirlerle fiyat uygulaması yaptığımız zaman yarı yarıya bir fark çıkıyor”. Dedi.

VAN HALKI UÇAK BİLET FİYATLARIYLA İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Biz turizmciyiz, genel olarak düşündüğümüz zaman tabi ki de uçak seferleri çok yetersiz diyen, Abdullah Tunçdemir, “ Fiyatların yüksek olması ile birlikte aynı zamanda uçak sayasıda az. Yetersiz olan uçaklar sayıca artığı zaman tekrar fiyatlarda bir düşüş olacaktır. Fakat bizim isteğimiz özellikle sabah ve gece uçuşlarının da olmasıdır”. Dedi.

Kaynak: Vangölü Tv