Vergi ve SGK’da kritik dönem

Vergi ve SGK’da kritik dönem
SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Van TSO Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

- Her yıl 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy ve beraberindeki SGK personeli, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman ve Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Altındal tarafından karşılanan heyet hafta ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

SGK İl Müdürü Abidin Göksoy ziyarette Mayıs ayının işverenler için önemli bir ay olduğunu belirterek “Bu kritik döneme üyelerin dikkat etmesi gerekir. Çünkü 6736 sayılı yasa gereği yapılandırılmış SGK Prim borçlarının 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekir. Ödenmemesi durumunda yapılandırma bozulmuş olacak. Yapılandırma bozulduğu için içinde bulunulan aya ait %5 ve %6 işveren payı indirimi mümkün olmayacaktır. Ayrıca olası yeni yapılandırmalardan faydalanamayacak, ek istihdam teşviklerinden faydalanma sona erecek, İŞ-KUR tarafından verilen destekler sona erecektir. Dolayısı ile mayıs ayının işverenler için önemli olduğunu dile getirdi.

Aynı duyarlılığın Vergi Düzenlemeleri içinde geçerli olduğu dile getirilen görüşmede, 2017 yılı Ocak ayından Mayıs Ayına ertelenen vergi yapılandırmalarında 2. Taksit ödeme tarihinin 31 Mayıs olduğu dile getirilirken, bu tarihe kadar ödeme yapılmamasının yapılandırmanın bozulmasına neden olduğu belirtildi. Vergi Yapılandırmasında 1. Taksit ödemesi yapmayanların 31 Mayıs’a kadar 1. Ve 2. Taksitlerini birlikte yatırabilecekleri ifade edildi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise SGK İl Müdürü Abidin Göksoy’un uyarılarının çok önemli olduğunu, Van TSO üyelerin SGK ve Vergi Yapılandırma tarihlerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.