VATBO'da Enver Memduhoğlu yeniden aday olacak mı?

VATBO'da Enver Memduhoğlu yeniden aday olacak mı?
VATBO'da seçim heyecanı başladı. 1 Nisan'da yapılacak seçimlerde eski Başkan Enver Memduhoğlu'nun aday olup olmayacağı merak ediliyordu. Bu soru bugün cevabını buldu. Memduhoğlu basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçimler yaklaşırken önemli açıklamalarda bulundu.

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, 1 Nisan 2018'de yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olduğunu açıkladı. 

Bir kahvaltı salonunda kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Memduhoğlu seçim öncesinde yaptıkları çalışmalara değindi. 2,5 yılda özellikle tarım ve hayvancılığa yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Memduhoğlu, “Bölgemiz tarım ve hayvancılığa dayalı olduğu için öncelikli olarak bu sektöre yönelik çalışmalara değindik. Bu kapsamda borsamızın Avrupa Birliği standartlarına ulaşması adına bunların altyapısını oluşturduk. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek adına hedefimiz bir bölge borsasıydı. TRB2 bölgesinin tamamına hizmet edebilecek bir oluşum kurmak istedik. Nitekim Muş, Hakkari ve Bitlis’ten oluşan ve TRB2 diye nitelendirdiğimiz bölgeyi Van Ticaret Borsasının kapsamı alanına dahil ettik. Oradaki üyelerimizin zaman kaybı, maliyet farkı yaşamama adına oralarda ofisler oluşturduk. Bunun yanında daha kaliteli hizmeti sunmak adına odamızın akreditasyon sürecini başlattık. Akredite olmak adına bir yıl boyunca yoğun faaliyetlerde bulunduk. Daha şeffaf bir hizmetin herkesin daha çok bilgi edinmesi adına akreditasyon şarttı. Tabi bu süreci başlatırken de Türkiye’de biz ‘B’ sınıfı akredite olan bir oda olduk. Yani Türkiye’de birkaç borsadan biriyiz. Bu da büyük bir başarıydı. Bunlar kendiliğinden oluşan şeyler değil” dedi.

Projelerinin çoğunu Van YYÜ ile işbirliği halinde yaptıklarını dile getiren Menmduhoğlu, “Flora bakımından zengin bir bölgeyiz. Van olarak yılda yaklaşık 2 bin 500 ton bal üretimimiz var. Balcılarımızın marka olma yolunda bizlere müracaatlarını değerlendirdikten sonra üniversite ile bilgi alışverişinde bulunduk. Kaliteli bir bal üretimi yolunda yapılan çalışmalar neticesinde Van Ticaret Borsası tarihinde ilk defa ‘Şehrivan, Balcıvan’ adı altında patentli tescilli iki tane markamız oluştu. Bizler bunu gerçekleştirdik ve İŞGEM’de bize tesis edilen yerde son teknoloji ile donatılmış makine ekipmanla birlikte burada organik bal üretilecek. Böylece hem üreticiler kazanacak hem de Van balcılık sektöründe gerçek değerine kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.

1 Nisan 2018 yılında yapılacak olan seçimde tekrar aday olduğunu açıklayan Memduhoğlu, “Seçimde asla diğer başkan adaylarıyla birleşmemiz söz konusu olamaz. Şu anda üç adayız. Bizler oluşturduğumuz genç yönetimimizle tek hedefimiz hizmettir. Alsa koltuk derdimiz olmadı ve olmayacak. Bizler burada çiftçilerimize, üyelerimize hizmetin en iyisini, en kalitelisini sunmanın derdindeyiz” şeklinde konuştu.

2,5 yılda yaklaşık 20 milyon TL tutarında projeyi hayata geçirdiklerini belirten Memduhoğlu, seçimde tekrar göreve gelmeleri halinde birçok projeyi daha hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.