VASKİ ,iki caddenin su şebekesi hatlarını yeniliyor

VASKİ ,iki caddenin su şebekesi hatlarını yeniliyor
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) tarafından sürdürülen çalışmalarda iki caddenin su şebekesi hatları değiştiriliyor.

Van’ın en işlek ve kalabalık nüfusunu barındıran Doğu ile Suvaroğlu caddelerinin su şebeke hatları baştan sona yenilenilyor. Vaski Genel Müdürlüğü yatırım programında yer alan Van ili merkez İpekyolu İlçesi Doğu Caddesi ve Suvaroğlu Caddesi Asbest Boru Değişimi ve Yeni İçmesuyu Şebeke Hattı Yapım çalışmaları devam ediyor. İki caddede toplamda 8 bin 750 metrelik bir hat değişimi gerçekleştirilecek. Çalışmalara ilk olarak Suvaroğlu Caddesinde başlandı. Suvaroğlu caddesinde proje dahilinde 750 metre su şebeke hattı ve abone bağlantıları yapılması için harekete geçildi. Suvaroğlu Caddesinden sonra Doğu Caddesinde çalışmalar yoğunlaştırılacak.

Proje kapsamında ilimizin en aktif kullanılan caddelerinden Suvaroğlu ve Doğu caddelerinin içmesuyu sorununun tamamen çözüleceğe bu proje mahalle halkı tarafından da sevinçle karşılandı. Yapılan çalaşmalar VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akman ile Plan Proje ve Yatırım Dairesi Başkanı Harun Şahin tarafından denetlendi. Çalışmalar bu sezonunda bitirilirek hizmete alınacak.