VASKİ, çalışanlarına ''İş Sağlığı ve Güvenliği'' semineri verdi

VASKİ, çalışanlarına ''İş Sağlığı ve Güvenliği'' semineri verdi
VASKİ İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanlığına bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından VASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışanlara İş Sağlığı ve Güvenliği hususlarında ''İş Sağlığı ve Güvenliği Faaliyetleri Semineri” gerçekleştirildi.

VATSO toplantı salonunda yapılan ''İş Sağlığı ve Güvenliği Faaliyetleri Semineri”ne VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emre Eşme,Emrah Çayırlı, VASKİ Daire Başkanları ve VASKİ çalışanları katıldı.

Görsel örnekler ve anlatımların yapıldığı semineri VASKİ Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Reha Pınaroğlu, ASVANNE OSGB sorumlusu Rukiye Tokat ve İşyeri Hekimi Latif Hacıoğlu sunumu yaptı.

Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilenmesi, koruyucu önlemler alınarak geliştirilmesi ve uyarı önlem işaretlerinin önemi, işyeri özelliklerine göre iş yerindeki riskler ve alınacak önlemler ile iş sağlığı ve güvenliğinin genel prensipleri konularında örnekler verilerek, katılımcılar bilgilendirildi.

Katılımın yoğun olduğu seminerde konuşan Rukiye Tokat amaçlarının iş kazalarının ve mesleki hastalıkların önüne geçmektir diyen Tokat ''iş verenlere ve çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği bilgilerini aktarmayı hedefliyoruz. yapılan eğitimler sonunda bir bilgi birikimi oluşmuş durumda bu bilgileri güncellemek ve hatırlatmak amaçlı bu seminerler ayrı bir önem arz ediyor. VASKİ çalışanlarına kendi yasal hak ve sorumluluklarını anlattık.Bu tür eğitim amaçlı seminerlerimiz verimliğini kişi iş yerinde ve çevresindeki duyarlılığını arttığını görmekteyiz buda hedefimizin verimli olduğunu göstermektedir.'' dedi