Vansesi Gazetesi Yayın Hayatına Başlayalı 80 Yıl Oldu

Vansesi Gazetesi Yayın Hayatına Başlayalı 80 Yıl Oldu
Ülkenin ve bölgenin ilk yerel haber kuruluşlarından birisi olan Van Sesi Gazetesi, 1937 yılında başladığı ve 1948 yılında isim değişikliği ile Vansesi adını alarak kesintisiz olarak devam ettirdiği 80 yıllık yayın hayatındaki önemli başarıları, Van ilinde ve dünyanın her yerinde bulunan okuyucuları ile paylaşıyor.

Ülkenin ve bölgenin ilk yerel haber kuruluşlarından birisi olan , 1937 yılında başladığı ve 1948 yılında isim değişikliği ile Vansesi adını alarak kesintisiz olarak devam ettirdiği 80 yıllık yayın hayatındaki önemli başarıları, Van ilinde ve dünyanın her yerinde bulunan okuyucuları ile paylaşıyor.

Yeni işgalden çıkmış olan Van şehrinde yokluk ve yoksulluğun bir arada yaşandığı dönemlerde kurulan Vansesi Gazetesi, gazete çıkartmak bir tarafa yiyecek ekmeği bile bulmanın zor olduğu o günlerden, günümüzdeki modern alt yapıya sahip olan ve dünyadaki milyonlarca okuyucusuna ulaşan bir haber kuruluşu haline gelmeyi başardı.

Kesintisiz olarak devam ettirdiği 80 yıllık yayın hayatında teknolojik gelişimleri sürekli takip eden Vansesi Gazetesi, 2017 yılında internet gazetesi, günlük gazetesi ve twitter gibi farklı kanallarla dünyanın her yerinde bulunan okuyucularına en güncel ve tarafsız haberleri ileten bir basın kuruluşu haline gelmeyi başarmıştır.

Günlük gazetesi ofset matbaada 4 renk, 10 sayfa ve 1. Sınıf kâğıda basılan Vansesi Gazetesi, 80 yıllık tarihi sırasında yetiştirdiği sayısız gazeteci ve matbaacı ile de hem ülkemizdeki hem de Van şehrindeki basın kuruluşlarının gelişimine büyük bir katkı sağlamıştır.

Van’ın sesi olmasının yanı sıra özel haberler yayınlaması, son dakika haberleri vermesi, usta köşe yazarlarından günlük makaleler yayınlaması, bulmaca köşesi ve hemen her konudaki güncel haberleri/röportajları/makaleleri ile dikkat çeken Vansesi Gazetesi, kuruluşlarının ve ülkedeki haber kuruluşlarının örnek aldıkları ilkeli basın anlayışı ile de okuyucularının dikkatlerini çekmeyi başarmaktadır.

1937 senesinde Merhum İlyas Kitapçı Remzi Perihan tarafından kurulan ve günümüze kadar kesintisiz olarak yayın yapan Vansesi Gazetesi’nin 80. Yılı dünyanın her yerinde bulunan okuyucuları ve sosyal medya organlarının kullanıcıları tarafından ilgiyle karşılanmaktadır.