Vanlılar, Trabzonspor Taraftarlar Derneği kuruldu

Vanlılar, Trabzonspor Taraftarlar Derneği kuruldu
Van'da büyük bir potansiyele sahip Trabzonspor'a gönül vermiş taraftarların yıllardır özlemini çektiği Vanlılar, Trabzonspor Taraftarlar Derneği kuruldu.

 

Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftar derneklerinden sonra Van'da şimdi de ‘Vanlılar, Trabzonspor Taraftarlar Derneği’ kuruldu. Yapılan ilk toplantıda yönetimin görev dağılımı, tanıtım çalışmaları, ziyaret edilecek kişi ve kurumların belirlenmesi, üye kayıt çalışmaları, taraftarlar için daha geniş alanların kiralanması gibi konular görüşüldü.

Derneğin yönetim kurulu başkanlığına seçilen ve aynı zamanda Gürpınarspor Antrenörü olan Erhan Öner, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Nejdet Avcı, Muhammed Semih Duman, Hakan Sevinç, Musa Gençcelep, Şeref Akbulut ve Birol Duman ilk ziyaretlerini İhlas Haber Ajansı (İHA) Van Bölge Müdürlüğü'ne yaptı. İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz tarafından karşılanan heyet dernek hakkında fikir alışverşinde bulundular.

Vanlılar, Trabzonspor Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Öner, Doğu Anadolu Bölgesi ile Van’da birçok Trabzonspor taraftarının olduğunu ifade ederek, “Bizde bu potansiyeli bildiğimiz için böyle bir dernek kurmaya karar verdik. Derneğimizi yeni kurduk, şuan kısa vade de ilk hedefimiz Van’da bin üye yapmak. Bunu da en kısa sürede başaracağız. Derneği kurmamızla birlikte diğer illere öncülük yapmış olacağımızı düşünüyoruz. Vanlı Trabzonsporlular olarak tek hayalimiz, üyelerimiz ile birlikte Akyazı Kompleksine gitmek. Dernek olarak çok güzel şeyler yapacağız. İlk faaliyetlerimizin arasında ise yazın futbol okulu açmayı düşünüyoruz” dedi.

Derneğin yönetim kurulu üyesi Musa Gençcelep, “Bu dernek Van’a hayırlı uğurlu olsun. Bu sporun ötesinde, bir futbol kulübünün ötesinde Karadeniz ile Van arasında bir kültür işbirliğini daha da ileriye gitmesine aracı olacak diye düşünüyorum. Ben 26 senedir Van’dayım, burada olmaktan da son derece memnunum. Benim burada kısa vadedeki en büyük düşüncem buradan bir minibüs, bir otobüs arkadaşlarla beraber sonbaharda Trabzon’a bir maça gitmek. Bu gibi dernekler bütün şehirlerde kurulsun. Bu bir kültür köprüsü olacağına inanıyorum” dedi.

İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz ise, derneğin ilk ziyaretini kurumuna yaptıklarından dolayı kendilerine teşekkür etti. Akyüz, kendisinin de Van’da doğup büyüyen bir Karadenizli olarak her türlü desteği vereceğini ifade etti.