Vanlı Sporcu, İspanya yolcusu!

Vanlı Sporcu, İspanya yolcusu!
Mart ayının ilk haftasında İstanbul’da düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 25 sporcunun katıldığı, 'Vücut Geliştirme Milli Takım Seçmeleri'nde Türkiye 2’inciliğini kazanarak dereceye giren Vanlı sporcu Halil İbrahim Biçer, İspanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi ve ilimizi

 Türkiye Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından düzenlenen ve 25 sporcunun yarıştığı Milli Takım Seçmelerinde, Türkiye 2’ncisi olan ve Milli Sporcu ünvanı alan Vanlı sporcu Halil İbrahim Biçer, yarışmaya katılmak ve başarı elde edip dereceye girmek için uzun süredir çok çalışarak emek verdiğini ve iyi bir sonuç aldığı için mutlu olduğunu söyledi. Biçer: “ İlk olarak, Mart ayında Türkiye Milli Takım Seçmelerine katılmaya karar verdim ve ilk yarışmada 25 kişi içerisinde Türkiye 2’incisi olarak Milli Takıma girmeye hak kazandım. Bunun için çok mutluyum. Ülkemi, bayrağımı ve şehrimi İspanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında temsil edeceğim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Türkiye’de her yıl düzenlenen ve vücut geliştirme sporuyla ilgilenenlerin katıldığı yarışmalara geçen yıl da yine Vanlı bir sporcu katılmış ve Türkiye Şampiyonu olmuştu. Bu yıl yeniden düzenlenen ve Türkiye’nin birçok bölgesinden katılımcıların olduğu yarışmada Van bu defa 2’nciliği elde ederek yeniden adından söz ettirmeyi başardı.

“MUTLUYUM, GURURLUYUM”

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan ve yarışma sonrası aldığı başarıdan dolayı Milli Sporcu ünvanı kazanan Vanlı sporcu Halil İbrahim Biçer, şunları söyledi: “1998 Van Merkez doğumluyum.  Spor hayatım Ocak 2017’de başladı ve o günden bugüne istikrarlı bir şekilde çalışıp bugünlere kadar geldim. Türkiye Vücut Geliştirme Milli Takım Seçmelerine katılmaya son bir yılda karar verdim, çok şükür gittik ve hakkımız olanı aldık, geldik. Yapılan yarışmada Türkiye 2’incisi oldum. İspanya’da yapılacak olan şampiyonaya katılmaya hak kazandım. Milli Takıma girdim, bunun için çok mutluyum. Türkiye Vücut Geliştirme Milli Takım Seçmeleri sonrası, Avrupa Seçmeleri ve Dünya Seçmeleri oluyor. İkiye ayrılıyor, yılda 2 kez bu şampiyona Mayıs ve Eylül aylarında yapılıyor. Mayıs ayında olan Avrupa, Eylül ayında yapılan ise Dünya Şampiyonasıdır. Ben ilk olarak Mart ayında Türkiye Milli Takım Seçmelerine katılmaya karar verdim ve ilk yarışmada 25 kişi arasında Türkiye 2’ncisi olarak Milli Takıma girmeye hak kazandım. Bunun için çok mutluyum; ülkemi, bayrağımı ve şehrimi İspanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında temsil edeceğim, emeği geçen herkesten Allah razı olsun, çok teşekkür ediyorum. Şunu da belirteyim; genellikle  Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden çok katılım sağlandı, Doğu Anadolu Bölgesi'nden tek ben vardım. Çok zor bir kulvardı bu yarışma ve hakkımız olanı aldık, geldik. Sırada İspanya var. Orada güzel bir derece elde edip artık şeytanın bacağını kırmak istiyoruz.”

“ŞİMDİ DAHA ÇOK ÇALIŞMA ZAMANI” 

Türkiye Vücut Geliştirme Milli Takım Seçmeleri yarışmasına hazırlanırken en önemli desteği iki insandan aldığını belirten Biçer: “Şampiyonaya hazırlandığım 3 yıllık süreçte en öncelikli ve en önemli desteği canım annem ve bugünlere gelmemde emeği olan değerli antrenörümden aldım. Annem diyetimle büyük bir özenle ilgilenirken, değerli hocam da antremanlarımda bana çok büyük destek sundu. Şampiyonada kendisi aramızda bulunamadı, bunun da sebebi coronavirüs tedbirlerinden dolayı kapılar kapalı olduğu için İran tarafından ülkemize giriş yapamadı. Ama gönüllerin bir olduğunu biliyoruz. Çalışmalarımız Performans Spor Salonunda geçiyor, salonumuz gayet uygun, ekipman olarak gayet donanımlı, o konuda hiç bir sıkıntımız yok. Zaten ben bu yarışmaya katılmaya karar verirken Performans Spor Salonunu seçerek geldim, yani ne kadar iyi olduğunu kendim gördüm ve 'tamam ben bu salonda gerçekten spor yapıp şampiyonaya hazırlanabilirim' diye düşündüm. Geldim ve çok şükür yanılmadım. Şimdi daha çok çalışıp İspanya’da derece yapma zamanı” dedi.

“ELİMDEN GELEN HERŞEYİ YAPACAĞIM”

"Durmak yok çalışmaya devam" diyerek İspanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için çalışmalarına başladığını belirten Milli Sporcu Halil İbrahim Biçer, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Elemelerde elde ettiğim başarıdan dolayı çok mutluyum. Bu benim için çok büyük bir başarı ve gerçekten kapıyı burada araladığımı düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası Mayıs ayının 5 ila 10’nu arasında yapılacak, İspanya’da gerçekten çok iyi işler yapacağımı düşünüyorum ve bunun için çok sıkı bir şekilde çalışmayı planlıyorum. Çalışacağım ve elimden gelen herşeyi yapacağım. İnşallah İspanya’da ilk 3’e girersem benim için ve ülkem için çok büyük başarı olacak. Buradan bir derece alırsam ondan sonraki hedefim nasip olursa Eylül ayında Macaristan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasıdır. Bugünlere gelmem hep kendi emeğim ve çalışmalarımla oldu. Umarım ki kentimizdeki yetkililerimiz, STK’larımız ve iş adamlarımız İspanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında bana gereken desteği sağlarlar, bu beni çok mutlu eder. Gerçekten yüküm çok ağır, inşallah yükümü hafifletirler. Çünkü sonuçta ben ülkemi temsilen, şehrimi temsilen gidiyorum, bu bir tek benim gururum değil, ülkemizin ve memleketimizin gururu...”

“BAŞARIYI VAN'IN, ÜLKEMİZİN BAŞARISI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Milli Sporcu Halil İbrahim Biçer’in antremanlarını yaptığı salonun sahibi Metin Bayram da, sporcunun seçmelere hazırlık sürecini kısaca değerlendirirken ,sponsor desteği olmadığına değinerek şöyle konuştu: “Ben Metin Bayram. 4’üncü kademe taekwondo antrenörüyüm, aynı zamanda kick boks, vücut geliştirme, fitness 3’üncü kademe eğitmenlik belgesine sahibim. Yaklaşık 30 yıldır spor camiasının içinde lisanslı sporcu olarak, 20 yıldan fazladır da eğitme olarak bulunuyorum. Van Performans Gençlik ve Spor Kulübünün başkanı olmakla birlikte aynı zamanda  birçok salonun da kurucusuyum. Bugüne kadar birçok başarıya imza attık, biz bunu kendi başarımız olarak değil, Van’ın başarısı olarak, Türkiye’nin başarısı olarak görüyoruz. En son Türkiye Vücut Geliştirme Federasyonunun düzenlemiş olduğu, Türkiye Vücut Geliştirme ve Milli Takım Seçmeleri olan şampiyonaya  değerli hocamız ve baş antrenörümüz olan Halil İbrahim Biçer’i kattık. Gerçekten çok zorlu bir mücadeleydi, Türkiye’de büyük kulüplerin desteklemiş olduğu Milli Takım Sporcuları arasından bugün 2’nci olmak gerçekten çok kolay bir şey değil. Van’dan gidiyorsunuz, arkanızda bir sponsorunuz yok, desteğiniz yok, bu hazırlık sürecinde Halil hocamız tamamıyla kendi çabaları ve bizim desteklediğimiz kadarıyla hazırlandı. Bunun dışında kendi hocası olan Asghar Mohammadi, Emin hocamız, bazı kurum amirlerimiz, maddi olmasa da manevi olarak sporcumuzun yanında oldular.”

“İSPANYA YOLCUSU OLMAK ÇOK KOLAY BİR İŞ DEĞİL”

Kulüp olarak elde edilen başarıdan dolayı çok sevinçli olduklarını söyleyen Bayram, bu tarz spor dallarında Van’da başarı elde edebilecek çok sporcunun olduğunu ancak sponsor desteği olmadığı için birçok alanda yarışmalara katılamayıp geride kaldıklarını belirterek şöyle devam etti: “Öncelikle sporcumuzu bir kez daha gerçekten tebrik ediyorum. Çünkü Türkiye 2’incisi olmak, milli takıma seçilip İspanya yolcusu olmak çok kolay bir iş değil. Bu sporcuların hazırlık süreçlerinde çok büyük imkanlar gerekiyor, yani bir sporcunun müsabakaya hazırlanması gerçekten kolay bir şey değil. Belki Halil hocamız tüm gelirini sadece bu yarışma için harcadı, yani bu konuda kendisinin çektiği krediler, ailesinin destekleri, bizim kulübümüzün destekleri, çevresel faktörler gibi bir çok destek aldı ama bu desteklerin içerisinde kesinlikle sponsor olayı yoktu. Biz tabiki bu tür müsabakalarda devlet desteğinin ve sponsorların yani kurumlarımızın, örneğin VEDAŞ, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, zengin iş adamlarımızın bizi desteklemelerini, bizden ziyade bu tarz başarılı sporcularımızı desteklemelerini talep ediyoruz. Çünkü gerçekten geçenlerde taekwondoda Türkiye’de çok ciddi dereceler aldık, muay thai branşında Türkiye şampiyonasında kulübümüz sporcuları çok güzel dereceler yaptı. Bugün Van Performans Spor Kulübünün 600'den fazla lisanslı taekwondo sporcusu var, yine aynı şekilde 150’ye yakın kick boks sporcusu var, vücut geliştirme, fitness branşında 2007 yılından bu yana binlerce sporcu yetiştirdik ama bunların yüzde 98’ini yarışmalara sokamadık maalesef. Neden diyecek olursanız, maddi olarak yetersizliğimizden kaynaklandı...”

“BÜYÜKLERİMİZDEN TEK RİCAMIZ SPORCULARIMIZA, KENDİ EVLATLARINA VE KENDİ GELECEKLERİNE SAHİP ÇIKMALARIDIR”

Konuşmasının devamında, “Bir şampiyon çıkardık ama bununla sınırlı kalmayacağız, vücut geliştirme branşı gerçekten daha yeni yeni Van’da dereceler elde etmeye başladık, geçen yıl da derece yapan arkadaşlarımız vardı ama bugün dünya takımına seçilen ilk sporcumuz ve bunun haklı gururunu yaşamaktayız” diyen Bayram, açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı: “Umarım bu konuda kurum amirlerimiz, iş adamlarımız bizi destekler. Biz de 2300 metre kare olan spor salonumuzda sporcularımızı yetiştirmeye gayret gösterir ve bu yolda ilimizi, ülkemizi en güzel şekilde dünya arenasında temsil etmeyi haklı bir gurur sayarız kendimize. Biz kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya alıştık artık, yapıyoruz da. Bunu kendi gençliğimiz, geleceğimiz, ilimiz ve kendi ülkemiz için yapmaya da devam edeceğiz. Kimseden bir beklenti içinde olmadan yapmaktayız ama büyüklerimizden tek ricamız sporcularımıza, kendi evlatlarına ve kendi geleceklerine sahip çıkmaları ve desteklemeleridir. Son olarak şunları söyleyip tamamlayayım; Halil İbrahim Biçer hocamızın başarısı bizim için onurdur, bu amaçla İspanya yolunda kendisine başarılar diliyorum. Ayrıca salonumuzun çok kıymetli hocaları olan, taekwondo hocamız Arafat Avcı, Kick Boks hocamız Hasan hocamız, platess eğitmenlerimiz yani bütün branş hocalarımıza gerçekten bizi desteklediklerinden dolayı teşekkür ederim. Yine bu konuda gerçekten en büyük destekçimiz olan kurumunuz Prestij Gazetesi ailesi olarak her zaman yanımızda olduğunuz için sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

Prestij Haber: M. Selim Kurt