Vanlı judocu Avrupa’dan bronz madalya ile döndü

Vanlı judocu Avrupa’dan bronz madalya ile döndü
Türkiye Judo Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve Litvanya Kaunas’ta yapılan Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası’na katılarak Ülkemize bronz madalya kazandıran, Van’lı Judocu Ejder Toktay ve Antrenörü Rakip Aslan Van Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ı makamında ziyaret ettiler.

Türkiye Judo Federasyonu 2017 Faaliyet Programında yer alan ve Litvanya Kaunas ilçesinde bulunan 18 ülkeden 103 erkek 86 bayan toplamda ise 189 sporcunun katılımı ile yapılan Ümitler Avrupa Judo Şampiyonasına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Judocularından Ejder TOKTAY 50 kg kazandığı bronz madalya ile Avrupa üçüncüsü oldu.

Litvanya Kaunas ilçesinde bulunan Zalgirio Arena’da yapılan; Ümitler Avrupa Judo Şampiyonasında rakiplerini yenebilmek amacıyla minderde kıyasıya mücadele sergileyerek hünerini gösteren ve 50 kiloda, ülkemize üçüncülük madalyası kazandıran Ejder Toktay’ın Milli Judo Antrenörü Rakip Aslan ise yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Türkiye Judo Federasyonumuz tarafından Litvanya Kaunas ilçesinde yapılan, Ümitler Avrupa Judo Şampiyonasına katılarak dereceye girebilmek için rakipleri ile kıyasıya mücadele sergileyerek ülkemize üçüncülük madalyasını kazandıran başta sporcumuz Ejder Toktay’ı ve burada centilmence mücadele sergileyip başarılı dereceler elde eden bütün sporcularımızı ve antrenörlerimizi de bir kez daha yürekten kutluyoruz. Buradan son olarak ilimiz adına bu aldığımız güzel başarılarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta il müdürlüğümüz olmak üzere bütün emeği geçenlere ve bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen bütün herkese kendim ve sporcum adına çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Ümitler Avrupa Judo Şampiyonasında rakiplerini yenerek 50 kiloda, Ülkemize üçüncülük madalyası kazandıran Ejder Toktay’ı ve Antrenörü Rakip Aslan’ı makamında ağırlayan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, ise yaptığı açıklamasında Van’ın bu tür başarılarla gündeme gelmesini temenni ettiklerini belirterek, “Rakip hocamız ilimizde judo’da sıkı bir çalışma programı uygulayarak gençlerimizi her şeyden önce kötü alışkanlıklardan ve kötü çevrelerden koruma adına onları sporla tanıştırıyor. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu süreçte Ejder kardeşimizin Litvanya’da yapılan Ümitler Avrupa Judo Şampiyonasındaki performansı bizleri ayrıca mutlu etti. Bugün bizlerden çok iyi şartlara sahip olup ta bu dereceleri kazanmayan birçok sporcularımız var. Fakat ilimiz judo takımı sporcularından Ejder Toktay kardeşimiz ise bizlere Ümitler Avrupa Judo Şampiyonasında bronz madalya kazandırmanın mutluluğunu yaşattı. Sporcumuzun kazandığı bu başarısı bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Biz istiyoruz ki ilimiz bu tür başarı hikâyeleriyle kamuoyu önüne gelsin. İstiyoruz ki kamuoyu Van’ımızı, bu tür başarılarla tanısın. Onun dışındaki olumsuz olaylar ve şiddet eğilimi gençlikle gündeme gelmek istemiyoruz. Enerjisini sporda harcayan ve bunu başarıya dönüştüren gençlikle gündeme gelelim istiyoruz. Son olarak ülkemiz adına katıldığı yarışmalarda ilimizin adını böylesi güzel ve gurur verici başarılarla duyuran sporcumuzu ve antrenörümüzü bir kez daha yürekten kutluyor, kendilerine bundan sonraki katılacakları müsabakalarda başarılar diliyoruz.”  dedi.