Vanlı Foto Muhabiri Özkan Bilgin'e bir ödül daha

Vanlı Foto Muhabiri Özkan Bilgin'e bir ödül daha
Vanlı Foto Muhabiri Özkan Bilgin, Türkiye Haber Kameramanları Derneğince düzenlenen 25. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda ödül aldı.

Daha önce çektiği fotoğraflarla Türkiye ve Dünya gündemine damga vuran, defalarca ödüle layık görülen Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğü'nde Foto Muhabiri olarak görev yapan Özkan Bilgin, 5 ülkeden 95 eserin katıldığı Türkiye Haber Kameramanları Derneği, 25. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nın "Drone Serbest" kategorisinde Van'ın Başkale ilçesinde çekmiş olduğu mendereslerin yaz ve kış hali fotoğrafıyla ödüle layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un da katıldığı törende başarılı Muhabir Özkan Bilgin, ödülünü Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın elinden aldı.

"BU ÖZEL YERLERİ FOTOĞRAFLAMALI VE DÜNYAYA TANITMALIYIZ"

Van'ı ulusal ve uluslarası platformlarda temsil etmenin kendisini çok mutlu ettiğin belirten Özkan Bilgin, "Yine Van'ı tanıtarak bir ödül almanın mutluluğun yaşıyorum. Gerçekten sevdamız Van ve istiyoruz ki Van tüm dünyaya doğasıyla, tarihiyle tanıtılsın. Bunun için çabalıyoruz. Çektiğim fotoğrafın böylesi özel bir platformda ödüle layık görülmesi ise beni çok mutlu etti. Coğrafyamız dünyanın en özel coğrafyalarından olabilidiğince bu özel yerleri fotoğraflamalı ve dünyaya tanıtmalıyız. Beni ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum." Dedi.

ÖZKAN BİLGİN DAHA ÖNCE DE BİRÇOK ÖDÜL ALDI

Başarılı foto muhabiri Bilgin, daha önce de birçok ödül aldı. İşte o ödüllerden bazıları:

2019’da Türkiye Güzellikleri Özel Ödülü"   /  2012’de Van Deprem Anı ile Uluslar Arası Yılın En İyi Haber Görüntüsü. / 2018’de Özel Ödülü'nü "Ay tutulması" Şeker-İş Özel Ödülü.  /  2017’de “Yüksek Gerilim İşçilerinin geçim mücadelesi” özel ödülü

GazeteVAN/AKTÜEL