Vanlı Efendi Erbek İnadıyla çay ve sigara alışkanlıklarını yendi

Vanlı Efendi Erbek İnadıyla çay ve sigara alışkanlıklarını yendi
Van'da yaşayan 67 yaşındaki Efendi Erbek, arkadaşıyla yaşadığı tartışma sonrası inat yaparak, tiryakisi olduğu çayı, 47 yıldır çay içmiyor.
1969 yılında Mersin'de vatani görevi yaptığı sırada askerlik arkadaşının,"senin iraden zayıf, o yüzden çay içiyorsun" demesi ile başlayan tartışma sonrası inat yapan Efendi Erbek, günde 25 bardak içtiği çayı hayatından çıkardı.

Arkadaşına iradesinin güçlü olduğunu kanıtlamak için tiryakisi olduğu çayı 47 yıldır içmeyen Erbek, hayatında çayı hiç aramadığını ve çay yerine sıcak su tükettiğini ifade etti.

İnadı nedeniyle ilgi odağı olan Erbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevresinde "inatçı Efendi" olarak tanındığını belirterek, inadı sayesinden çay içmekten kurtulduğunu söyledi.

Genç yaşında çok çay içtiğini ve çevresinde çaykolik olarak bilindiğini ifade eden Erbek, vatani görevi sırasında arkadaşının çayın zararlı olduğunu ve içmemesi gerektiğini söylediğini anlatarak, tartışma sonrası arkadaşının kendisine "senin iraden zayıf o yüzden çay içiyorsun" demesiyle o günden bu yana çay içmediğini kaydetti.

Erbek, şöyle devam etti:

"47 yıl önce çayı bıraktığım günün tarihini bir yere not aldım. O saatten sonra çayı bıraktım ve bir daha içmedim. Misafir olduğum yerlerde genelde çay ikram ediyorlar ama ben çay içmediğimi ve sıcak su içtiğimi söylüyorum. Bazı yakınlarım da masrafsız bir misafir olduğumu söylüyor. Bir şeye karar verdiysem mutlaka onu yaparım. Bu konuda çok inatçıyım. Sadece güzel şeyler yapmak için inatçıyım. Yoksa kinim ve nefretim yoktur. Nefsim konusunda çok inatçıyım. Daha önce sigara da içiyordum ama onu da bıraktım. Gittiğim yerlerde bu kadar senedir çay içmediğimi öğrenenler duruma şaşırıyor. Çayın bolca tüketildiği yerlere gitmiyorum. Beni bilen ve tanıyan yerlere gidiyorum. Durumu bildikleri için hemen sıcak suyumu önüme bırakıyorlar. Herkese su içmeyi tavsiye ediyorum. Çoğu kez çay içmem konusunda bana ısrar ediyorlar. Ama ben önce çaya sonra da sigarayla küsmüşüm ve bunlarla da barışmak istemiyorum. Bu konuda da çok kararlıyım."