Van'dan Türkiye’nin birçok iline kuş gönderiyor

Van'dan Türkiye’nin birçok iline kuş gönderiyor
Van Kanarya Severler ve Yetiştirme Derneği eski Başkanı Erol Gülseven, 16 yıldır kanarya kuşu başta olmak üzere birçok kuş türü üretimi yaptığını ve bu işi hobi amaçlı yaparak, Van'dan Türkiye’nin birçok iline kuş gönderdiğini belirtti.

Vansesigazetesi'nden Rıdvan Can'ın haberine göre; 2014 yılında Van Kanarya Severler ve Yetiştirme Derneğini kurarak uzun yıllar derneğin kurucu başkanlığını yapan Gülseven, amaçlarının Van’da kanarya sevenleri bir araya getirmek, çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemek olduğunu söyledi. Gülseven, bu işe Petshoptan aldığı bir çift kanarya ile başladığını şimdi ise bu sayının farklı kuş türleri ile yaklaşık 500'e ulaştığını Gloster ve Larget ırkı kuş üretimi yaptığını belirtti.

Özel bir şirkette muhasebe işinde çalışan Gülseven, katıldığı kuş yarışmalarında sayısız başarılar elde ettiğini vurgulayarak, üretimini yaptıkları kuşların hepsinin kimliğinin de bulunduğunu söyledi.

“KUŞLARIN AYAĞINDA BİLEZİKLERİ VAR”

Tüm kuşların ayaklarında kimliklerinin yazılı olduğu, bileziklerinin bulunduğunu belirten Gülseven, “Kuşların ayağına takılan bileziklerin doğduğu yıl ve hangi anne babadan olduğunu gösteren kimlikleri bulunmaktadır. Öte yandan bu bilezik yarışmalarda şikeyi engelliyor. Kuşlara özel bir önem vererek, 24 saat boyunca özel bakımla besliyoruz” dedi. 

“TÜRKİYE'NİN BİRÇOK İLİNE VE YURT DIŞINA KUŞ GÖNDERİYORUM”

Konya, Antalya, İstanbul, Ankara ve İzmir illeri başta olmak üzere Türkiye'nin birçok iline ve İran'a Van’dan kuş gönderdiklerini siparişlere yetişmekte güçlük çektiğini belirten, Erol Gülseven, “Kuşların kalitesine göre sipariş alıyoruz. Hepsi birbirinden değerli kuşlar. Şu an çok sayıda siparişimiz var. Siparişleri Nisan, Mayıs aylarına yetiştirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

“KUŞLARIMLA HER GECE KONUŞUYORUM”

Kuşların 25 derece sıcaklıkta korunduğunu söyleyen Gülseven, “Kuşlarıma aşk ile bakıyorum. Bakılan kuşlar ile aramızda sevgi bağı var. Ben de kuşlarımla her gece konuşarak, anlaşıyorum. Hijyenik bir ortamda kuşlarımın bakımını sağlıyorum. Onların hijyenik ortamda yaşaması için her türlü koşulu temin ettim. Oda sıcaklığı 25 derecede tutuyorum. Fazla sıcak ya da düşük olursa hastalanabilirler. Bunun için her gün bakımlarını, kontrollerini bizzat kendim yapıyorum” şeklinde konuştu.