Van’dan sağlık çalışanlarına 3 boyutlu destek

Van’dan sağlık çalışanlarına 3 boyutlu destek
Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (KOVİD – 19) salgını ile gece gündüz canları pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarına bir destek de Van İpekyolu Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden geldi.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını karşı, sağlık çalışanlarına destek amaçlı birçok çalışmanın yanı sıra, meslek liseleri de ürettikleri maskeler ve yüz koruyucu ekipmanlarla sürece katkı sunmaya devam ediyor.

Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden sağlık personelinin korunması için sosyal medya üzerinden Türkiye genelinde başlatılan 3boyutludestek ekibine Van da katıldı. Van da başlatılan 3D yazıcılar aracılığıyla koruyucu yüz maskesi üretilmesine yönelik yapılan gönüllü çalışmaya, Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri de destek verdi.

Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim, Elektrik-Elektronik ve Makine Teknolojisi öğretmenleri, evlerinde kurdukları 3D yazıcılar ile yapılan bu gönüllü hareketin en büyük halkası oldular.

Bu gönüllü hareket sayesinde Van ili ve ilçelerinde bulunan tüm sağlık kuruluşlarına siperlik üretilmeye başlandı. İlk etapta Aile Sağlığı Merkezleri, Yüzüncü Yıl Araştırma hastanesine ve Van Bölge ve Eğitim Araştırma hastanesine siperlikler ulaştırılmaya başlandı.

Van’da bilindiği üzere meslek liseleri koronavirüs (Kovid-19) ülkemizde ilk görüldüğü günden beri sabun, temizlik maddesi, dezenfeksiyon ürünleri ve cerrahi maske üretmeye başlamıştı.

Meslek Liselerinin önemi ortaya çıktı

Meslek liselerinin, bugün sahip oldukları kabiliyet ve enerjiyle, devlet nezdinde millete dair katkıları bir kez daha gözler önüne serilirken, yaşanan kriz anında ortaya çıkışları bile ne kadar önemli bir ihtiyaç olduklarını göstermiş oldu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da meslek liseleri, koronavirüse (Kovid-19) karşı yaptığı çalışmalarla rüştünü ispatlarken, 3D yazıcılar aracılığıyla sağlık çalışanları için üretilen koruyucu yüz maskesi büyük takdir gördü.