Van'daki saldırıya 6 STK ortak tepki gösterdi

Van'daki saldırıya 6 STK ortak tepki gösterdi
VAN TSO, VAN SMMMO, MÜSİAD VAN ŞUBESİ, TÜMSİAD VAN ŞUBESİ, VAN ŞOFÖRLER ODASI, VAN BAKKALLAR VE MANAVLAR Odasından ortak bir açıklama yayınladılar.
VAN HABER - VAN TSO, VAN SMMMO, MÜSİAD VAN ŞUBESİ, TÜMSİAD VAN ŞUBESİ, VAN ŞOFÖRLER ODASI, VAN BAKKALLAR VE MANAVLAR Odasından ortak bir açıklama yayınladılar.

Yapılan yazılı açıklamada; " Bu gün ilimizde meydan gelen terör saldırısını lanetliyoruz, kınıyoruz.  Patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bu saldırının hiçbir insani yönü olmadığı gibi, bayram vb. değerleri yok sayan bir eylemdir. İnsanların hayatlarını hiçe sayan bu saldırı hiçbir amaca hizmet edemez, hiçbir sorunun çözümüne katkıda bulunamaz. Bayram günü yapılan bu eylemin nasıl bir izahı olabilir ki. Hangi gerekçe ile ve kim tarafından yapılmış olursa olsun kabul edilemez bir terör eylemidir ve nefretle kınıyoruz.

Bu coğrafya da çok canlar yandı ve çok ocaklar söndü, artık bu kadim coğrafyanın ve insanların huzura ihtiyaçları var, herkesin buna hizmet etmesi gerekmektedir. Bu saldırıların durması gerekmektedir. Zira terör eylemlerinin barışa ve huzura hizmet etmediği açıktır.

Tekrar patlamada yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimiz iletir. Bu katliamı bir kez daha lanetlediğimizi belirtmek isteriz" denildi.

Açıklamada bulunan STK'lar

VAN TSO, VAN SMMMO, MÜSİAD VAN ŞUBESİ, TÜMSİAD VAN ŞUBESİ, VAN ŞOFÖRLER ODASI, VAN BAKKALLAR VE MANAVLAR ODASI