Van’daki göletler aktif hale geliyor

Van’daki göletler aktif hale geliyor
Van Ziraat Odaları İl Koordinasyonu’nun, tarım arazilerinin sulanmasında büyük bir işlevi bulunan göletlerle ilgili başvurusuna cevap veren DSİ 17. Bölge Müdürlüğü, göletlerin bir bölümünün ödeneklerinin bulunduğunu, bir kısmının ihalesinin yapılacağını, bir kısmının da 2021 yatırım programına alındığını bildirdi.

Mevsimlerin geçmiş yıllara nazaran giderek değişkenlik gösterdiği ve kuraklığın giderek hissedildiği Van’da, Ziraat Odaları tarım arazilerinin sulanmasında büyük bir işlevi bulunan göletlerin aktif hale getirilmesi için bir süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı ile DSİ 17. Bölge Müdürlüğüne bir dosya ile başvuruda bulunmuştu.

Van Ziraat Odaları İl Koordinasyonu adına 12.02.2021 tarihinde yapılan başvuru Valilik kanalıyla ilgili Bakanlığa ve kuruma iletilmişti.
Van Ziraat Odaları İl Koordinasyonu’nun başvurusuna cevap olarak DSİ 17. Bölge Müdürlüğü tarafından yazı gönderildi.

ÖDENEK SAĞLANAN GÖLETLER

Cevabi yazıda, işler hale gelmesi ve aktifleşmesi için bir kısım göletlerin ihalelerinin yapıldığı, bu göletlerin ödeneklerinin olduğu ve yapım çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
 

Söz konusu göletlerin, “Van Özalp Yeni Emek Göleti ve Sulaması”, “Van İpekyolu Ortanca Göleti ve Sulaması” ile “Van İpekyolu Baklatepe Göleti ve Sulaması” olduğu kaydedildi.

İHALE EDİLENLER

Van Ziraat Odaları İl Koordinasyonu’na gönderilen yazıda, ihale edilen ve ihale edilecek göletlerle ilgili de bilgi aktarıldı.
Bu göletlerden “Van Gevaş İkizler Göleti ve Sulaması”nın 28.01.2021 tarihinde ihalesinin yapıldığı, “Van Özalp Gültepe Göleti ve Sulaması”nın ise, 18.3.2021 tarihinde ihalesinin yapılacağı ifade edildi.

YATIRIM KAPSAMINDAKİ GÖLETLER

Müdürlük, Van için 2021 yılı yatırım kapsamına alınan göletleri de cevabi yazıya ekledi. 
Bunların da, “Van İpekyolu Ağzıkara Göleti ve Sulaması” ile “Van Tuşba Yemlice Göleti ve Sulaması” olduğu belirtildi.

KOORDİNASYON AÇIKLAMASI

Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe yaptığı açıklamada, ilgili başvuru cevabının kendilerine iletildiğini, bundan sonra da ilin tarımsal sulama sorunlarının takip edilerek, ildeki tarımsal sulama yatırımlarının tamamlanması için ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI