Van’da renkli asfalt dönemi

Van’da renkli asfalt dönemi
 Van merkez İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, 2 okul ve orduevinde yapılan renkli asfalt çalışmasını yerinde inceledi. 

İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Ankara’ya yaptıkları ziyarette inceleme imkanı buldukları ve teknik olarak bir çok ilkleri barındıran renkli asfalt uygulamalarının ilk aşaması Van’da hayata geçirildi. İpekyolu kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk uygulamaları yerinde incelemek amacıyla Fevzi Çakmak İlkokulu ve Ortaokulu, Zübeyde Hanım Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu ile İpekyolu Astsubayevi’ne ziyarette bulundu. Gerek kalitesi, gerek kullanışlılığı, gerekse de estetiği açısından farklılıklar içeren çalışmayla ilgili olarak yetkililerden bilgi alan Öztürk, ders arasında bahçeye çıkan çocukların da mutluluğuna ortak oldu.

Uygulamanın bir diğer adresi olan İpekyolu Astsubayevi yetkilileri de yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti belirterek teşekkür ettiler. Okul ve astsubay evine uygulanan renkli asfalt çalışmalarında ilk olarak zemin uygun hale getiriliyor ve silindiraj işleminin ardından sıfır tip asfaltlama işlemi el ile yapılıyor. Serilen asfaltın üzerine desenli kalıplar yerleştiriliyor ve kompaktör yardımıyla sıkıştırılma ve silindiraj işlemi yapılıyor. 3 aşama olan boyama işleminin birinci aşamasında astar boyama, ikinci aşamasında çimento bazlı boyama, üçüncü ve son aşamada ise cilalama işlemi yapılıyor. Uygulamanın ilçe sınırlarında toplam 6 bin metrekare alanda hayata geçirilmesi planlanıyor.