Van'da kar nedeniyle 96 yerleşim yerine ulaşım sağnamıyor

Van'da kar nedeniyle 96 yerleşim yerine ulaşım sağnamıyor
Bitlis, Muş, Hakkari ve Van'da 734 yerleşim biriminin yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yücel İlarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 235 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Kapanan yollarda karla mücadele çalışmalarının aralıksız ve yoğun şekilde devam ettiğini belirten İlarslan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini kaydetti.



Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç, kent merkezinde kar kalınlığının 75 santimetreye, yüksek kesimlerde de bir metreye ulaştığını bildirdi.

Haftaya salı gününe kadar kar yağışının devam etmesinin beklendiğini kaydeden Saraç, kentte hava sıcaklığının gece eksi 5 derece gündüz ise 1 derece olarak ölçüldüğünü ifade etti.

Bitlis 118. Karayolları Şefliği yetkilileri de karayollarında herhangi bir sıkıntının bulunmadığını ve ekiplerin yollarda çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.



Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Tatvan ve Bitlis-Muş karayollarında trafik kontrollü sağlandı. Trafik polisleri sürücüleri kar lastiği takmaları yönünde uyardı.

Belediye ekiplerince kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizliği yapılıyor. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önündeki karı küreklerle temizlemeye çalışıyor.



- Muş, Hakkari, Van

Muş'ta, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentte etkili kar nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 360 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Yentür, kar yağışının durması halinde kapanan yollarda ekiplerin çalışmalarına başlayacağını belirterek, “Kar yağışı ve yüksek kesimlerde fırtınanın etkili olması sonucu ekiplerin açtıkları yollar tekrar kapandı." dedi.



Bu arada sis nedeniyle Bitlis-Muş karayolunda trafik kontrollü sağlandı. Trafik polisleri sürücülere kar lastiği takmaları konusunda uyarı yaptı.

Karayolları ekipleri ise sorumluluk alanlarındaki yollarda kar temizleme çalışması başlattı.   

Kar nedeniyle Hakkari genelinde 14 köy ve 29 mezra yolu, Van genelinde ise 96 mahalle yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.